Cursus fotografie in Amsterdam

U bevindt zich hier: HOME > Cursus Fotografie

Cursus en training in Amsterdam: LearningtrainEnglish courses Illustrator, Photoshop, Dreamweaver, Flash, Microsoft training

cursus Fotografie: leer fotograferen van professioneel fotograaf
Volg deze cursus en leer van een professionele fotograaf en cameraman slim fotograferen

© LearningTrain 2003 - 2018

© fotografie: frank lodder  

€ 1095,- exclusief BTW
10 lessen

Deze fotografiecursus is voor u als u niet alleen snelle, leuke foto's wilt leren maken maar ook professionele opnames voor promotie van bedrijven en producten of branding. De cursus is zeer compleet. U leert onder andere portretfotografie en het opstellen van studio materiaal. U fotografeert mensen, activiteiten, gerechten en producten en werkt onder bijzondere omstandigheden met weinig of juist veel licht of met bewegende onderwerpen en speciale lenzen.

  • Cursus- & lesduur

  • Tarieven

  • Inclusief

Groep

Lessen van 2 of 3 uur met tussentijds support en coaching: u gaat alles écht leren.

Persoonlijke training

Persoonlijke training is niet mogelijk.

Cursus in een groep

€ 1095,00 (€ 1324,95 inclusief 21% BTW)

Persoonlijke training (max 2 pers.)

€ 1595,00 (€ 1929,95 inclusief 21% BTW)

Deze cursus is inclusief

Cursusgeld
Extra telefonische en on-line support
Huiswerkcorrectie

Deze cursus is zonder vast lesmateriaal behalve voor de Photoshoples.

Van wie krijgt u les?

Uw docent is Frank Lodder. Met een extra docent aan uw zijde om de zaken uit te leggen wordt de cursus een groot succes.

Cursus digitale fotografie

Tijdens deze fotografie leert u met uw eigen camera werken en kijken naar de onderwerpen die u wilt fotograferen. Licht, schaduw, diafragma, witbalans, objectieven en studio opstellingen: u leert het allemaal. U maakt diverse soorten foto's. Ook fotobewerking komt aan bod. U leert goede composities maken en oog krijgen voor situaties die zich voordoen zodat u professionele foto's kunt maken.

Doel van deze cursus

Het doel van deze fotografie cursus is zelfstandig professionele foto's maken onder diverse omstandigheden. U leert niet alleen technische instellingen kijken maar krijgt ook tips over hoe u de techniek kunt toepassen om de mooiste en interessantste foto's te maken van allerlei onderwerpen.

Voorkennis

U hebt geen voorkennis nodig.

leer met uw eigen fototoestel de meest professionele foto's maken. U krijgt tijdens deze cursus natuurlijk ook tips over camera's en instellingen. Belichting, diafragma, witbalans... Alles voor professioneel én creatief fotograferen.

Leer Illustrator, Photoshop, Indesign, Dreamweaver en Flash

1: Kennismaking & instellingen

Fotografie cursus in Amsterdam

Tijdens de cursus gebruikt u uw eigen fototoestel. Kent u dat toestel eigenlijk wel? Waar zit welke functie? Wat betekent dat ene knopje en wat doet dat andere? Welke bestandsformaten kunt u opslaan en wat is het verschil?

Tijdens deze les worden camera's vergeleken en krijgt u tips. En huiswerk.

Single les
Duur van deze les: 2 uur.

2: sluitertijd & diafragma

Fotografiecursus: diafragma

Tijdens deze les voert u opdrachten uit om grip te krijgen op sluitertijd en diafragma. Wat zijn dit en wat doen ze?

U werkt met het histogram om zoveel mogelijk informatie te krijgen over wat u wilt fotograferen. Zo kunt u inschatten wat het resultaat gaat worden en eventueel met slimme instellingen bijspringen.

Les 2 wordt gecombineerd met les 3
Totale lesduur: 3 uur.

3: compositie & licht

Fotografie cursus: compositie bij fotografie

Deze les is gericht op het ontwikkelen van gevoel voor compositie. Want oog krijgen voor wat u wilt fotograferen is belangrijk.

Ook licht komt aan bod: wat zijn de verschillende lichtbronnen en wat is hun effect? Hoe kunt u licht gebruiken en slim omzeilen? Tips en trucs passeren de revue tijdens deze inspirerende les.

Les 3 wordt gecombineerd met les 2
Totale lesduur: 3 uur

4: objectieven & instellingen

Fotografiecursus: objectieven, lenzen

Wat is een objectief, wat doet het? Wat zijn de soorten en wanneer u gebruikt u welk objectief?

Al deze vragen komen bij een beginnende fotograaf snel op. Deze les worden dus ook verschillende soorten objectieven besproken en u experimenteert met lenzen, instellingen en onderwerpen.

Les 4 wordt gecombineerd met les 5
Totale lesduur: 3 uur

5: landschappen & reisfoto's

Fotografiecursus in Amsterdam, landschappen, reisfoto's

Het fotograferen van landschappen en het maken van reisfoto's is een vak apart. U leert handige instellingen en hoe u de onderwerpen zo goed mogelijk tot hun recht laat komen en combineert dit met uw nieuwe kennis van objectieven om bijvoorbeeld goed van veraf of dichtbij foto's te maken.

Na de theorie volgt de praktijk: u gaat met de docenten het veld in om met het bovenstaande te experimenteren.

Les 5 wordt gecombineerd met les 4
Totale lesduur: 3 uur

6: portretfoto's

Fotografie, portretfoto's maken

Tijdens deze les ligt de nadruk op het maken van portretfoto's. Waar let u op bij portretfotografie? Wat is de juiste belichting? Gebruikt u een flits en zo ja: hoe? Wat zijn studioflitsers en hoe gebruikt u ze op een goede manier? Dit komt allemaal aan bod tijdens deze fotografie les.

U maakt kennis met een studioopstelling en gebruikt deze voor het maken van portretten. Zo leert u slim gebruik maken van hulpstukken en hoe u zelf belichting kunt aanpassen.

Single les
Totale lesduur: 2 uur

Les 7: avond & nacht

Fotografie van nacht, nachtleven, avond

Deze les is gewijd aan het maken van opnames in situaties met weinig licht. Hoe kunt u in deze situaties toch nog mooie foto's maken? U gaat concreet aan de slag met sluitertijd, bulb (oneindige sluitertijd) en speciale trucs.

Als de cursus in de avond plaats vindt is er daarna leuk om de opdrachten in het veld uit te voeren. Zo rijgt u niet alleen gevoel voor licht en donker maar kunt u tijdens het werken vragen stellen aan uw docent: de fotograaf.

Single les
Totale lesduur: 2 uur

Les 8: stillevens & objecten

Fotografie, stilllevens, objecten fotograferen

Stillevens vastleggen is een vak apart. En de onderwerpen zijn legio: u kunt denken aan eenvoudige alledaagse voorwerpen, 'toevallig' bij elkaar geraapte objecten maar ook aan het fotograferen van gerechten en productfotografie.

Natuurlijk gaat u tijdens deze les ook weer concreet aan de slag met diverse opdrachten en is er tijd om te experimenteren en vragen te stellen.

Single les
Totale lesduur: 2 uur

Les 9: foto's bewerken

Foto's bewerken met Photoshop voor fotografen

 

Collages van uw foto's maken is het begin: u zult ze erna vast willen bewerken. De kleur net even wat helderder maken, de belichting iets aanpassen... Dat kan natuurlijk allemaal als de kwaliteit van de foto goed genoeg is.

Foto's kunnen in verschillende programma's worden bewerkt. Een bekende is Lightroom maar hierin kunt u alleen foto's optimaliseren en eenvoudige handelingen verrichten (hoe professioneel dan ook). Maar fotocollages maken en creatieve dingen met uw foto's doen is ook heel leuk. Deze les maakt u kennis met Photoshop, u maakt fotocollages met de door u gefotografeerde elementen.

Single les
Totale lesduur: 2 uur
Deze les volgt u samen met Photoshop cursisten, het kan zijn dat dit op een andere dag valt of in dezelfde week als een andere les. Het leukste is natuurlijk als deze les al in de eerste week valt: u kunt dan al direct aan de slag met uw eigen materiaal. Maar u kunt de les ook later volgen met een andere groep.

Als u door wilt met Photoshop lees dan meer over een cursus Photoshop.

 
toetsles van uw cursus

 

Les 10: De toetsles

Voor uw eindproject kiest u in overleg met de docent een onderwerp dat u na aan het hart ligt en maakt u een serie foto's. Deze foto's zullen aan bepaalde eisen moeten voldoen: u krijgt alle instructies te horen tijdens uw lessen.
Bovendien gaat u voor deze les ook weer gebruik maken van Photoshop en onder andere collages maken van uw werk. Zo leert u waar u op dient te letten en komt alles wat u nodig hebt aan bod.

Cursisten die door willen met Photoshop hoeven dit eindproject niet aansluitend te doen maar kunnen wachten tot ze meer van Photoshop weten. Zo wordt een nog beter resultaat behaald.

Evaluatie

Uw werk wordt na de toets persoonlijk geëvalueerd door een professionele fotograaf. Als u tijdens de cursus huiswerk inleverde en de slotopdracht van voldoende niveau is ontvangt u het certificaat.

 

Wanneer is de toets?

De toetsles dient binnen twee maanden na de laatste les van uw cursus of opleiding te vallen. Hij valt meestal op een van de vaste toetsvrijdagen. U mag de tijd zelf bepalen tussen een start om 10:00 uur en een uiterste afloop om 17:00 uur. Lees meer over de toetsdagen en schrijf u hiervoor in.

Combineer fotografie met andere programma's en disciplines. Illustrator is bijvoorbeeld geweldig om websites mee te ontwerpen, in Photoshop  bewerkt u uw eigen foto's. Lees hieronder meer.

Leer Illustrator, Photoshop, Indesign, Dreamweaver en Flash

Fotografie & Photoshop

In de praktijk combineert u fotografie vaak met Photoshop: u kunt met Photoshop fotocollages maken en foto's restaureren. Retoucheren, versmelten, werken met lagen: alles kan in Photoshop. U kunt mooie, zachte achtergronden maken en beelden vrijstaand maken. Een puistje wegwerken of een achtergrond verwijderen? U hebt hiervoor echt Photoshop nodig. Leer het tijdens de eerste cursus of volg een van de gevorderden cursussen.

TIPAls u de cursus Fotografie combineert met de cursus Photoshop krijgt u 50 euro korting.

Photoshop cursus.

Fotografie & WordPress

WordPress is een platform om snel een website mee te kunnen opzetten. Of een blog, want daar is het eigenlijk voor opgezet. Misschien vindt u het leuk om te leren hoe u in een paar uur tijd niet alleen een WordPress website maakt maar ook hoe u deze aanpast en cruciale plug-ins installeert. Dan hebt u na uw cursus niet alleen een stel prachtige foto's maar ook een mooi platform om deze wereldkundig te maken.

WordPress Cursus

Illustrator & fotografie

Illustrator gebruikt u voor scherpe vector graphics. Dit heeft niet veel met fotografie te maken maar als u uw foto's bijvoorbeeld wilt gebruiken in creatieve posters of flyers is Illustrator uw beste vriend. U kunt illustraties en tekst op een mooie manier integreren in uw ontwerp.

Mocht u bovendien een website willen maken als foto portfolio dan kunt u deze prachtig in Illustrator ontwerpen. Hoewel voor webdesign vaak Photoshop wordt gebruikt komt dit vaak door onbekendheid met Illustrator.

Illustrator cursus.

Fotografie & InDesign

Wilt u zelf een brochure maken en hierin uw eigen productfoto's gebruiken? Of wilt u een mooi fotoboek samenstellen? Dan is een cursus InDesign voor u vast heel fijn. U leert tijdens een cursus InDesign tijdschriften, boeken en brochures opmaken op een professionele manier. Zo komen uw foto's goed tot hun recht. U leert slimme tips over hoe u uw beeldmateriaal kunt gebruiken en hoe het zo voordelig mogelijk kan worden gebruikt.

InDesign cursus.

Illustrator Opleiding

Illustrator Opleiding in Amsterdam, tekenen met de pen, overtrekken, logo's, design ontwerpen

Deze opleiding van 21 weken leert u professioneel werken met Adobe Illustrator. U leert alles vanaf nul en bouwt evenwichtig alle nodige kennis op voor de Illustrator praktijk. Logo's ontwerpen, vrij tekenen, werken met Pantone, overtrekken, maskers, alles komt aan bod tijdens de Illustrator Opleiding. Alles komt aan bod, u zult zich tijdens deze opleiding geen seconde vervelen.

Cursus Illustrator

Illustratorcursus, cursus Illustrator Gevorderden

Leer tijdens de Illustrator Cursus illustreren voor diverse media. U tekent en gebruikt professionele kleuren om ontwerpen om te kleuren. U voegt op creatieve manieren tekst toe, gebruikt maskers en ontwerpt posters en flyers. U kunt zelfs websites ontwerpen. Na deze complete, praktijk-gerichte cursus kunt u direct aan de slag.

Cursus Illustrator Gevorderden

Illustratorcursus, cursus Illustrator Gevorderden

Tijdens de Illustrator Gevorderden Cursus begint u al direct met het 'Pen' gereedschap. U leert met bezier paden professioneel scans, foto's en eigen schetsenovertrekken. Daarna komen speciale effecten aan bod, werken voor diverse media, 3D en heel wat meer.

Cursus Illustrator Expert

Illustratorcursus, cursus Illustrator Gevorderden

Deze Illustrator cursus is voor de fanatiekelingen die er geen genoeg van kunnen krijgen. U leert alles wat nodig is voor bijzondere overtrekeffecten. Bovendien gaat u op spectaculaire manieren leren transformeren en mooie extra technieken leren. De nadruk ligt op het maken van perfect drukbaar artwork: u gaat dan ook leren letten op mogelijke problemen om die te voorkomen.

Cursus Illustrator Mode

Cursus Illustrator voor modeontwerpers, Illustratorcursus voor mode

Deze cursus Illustrator voor Mode en Styling leert u vanaf nul met Illustrator tekenen. De cursus is niet anders dan die van de 'gewone' cursus maar bevat opdrachten die meer gericht zijn op mode en styling. U maakt modetekeningen, krijgt wat kleurenleer en leert natuurlijk uw ontwerpen omkleuren zodat verschillende presentaties kunnen worden gemaakt.

Illustrator Kleding

Cursus Illustrator kleding overtrekken voor modeontwerpers, Illustratorcursus voor mode

Leer tijdens deze Illustrator cursus technieken voor tekenen van kleding en digitaliseren van modeontwerpen. U trekt met het 'Pen' gereedschap kleding over en maakt technische tekeningen. Deze cursus is geschikt voor u als u al ervaring met Illustrator hebt.

Illustrator Architecten

Illustrator cursus voor architecten

Illustrator cursus voor architecten en groendiensten. Verfraai met Illustrator CAD ontwerpen en maak mooiere presentaties en leer handige technieken voor uw CAD ontwerpen. Een van de lessen in deze Illustrator Cursus is op maat: met bestand(en) van deelnemers laten we de cursus aansluiten op uw praktijk.

Illustrator Dessins

Dessins in Illustrator

Illustrator cursus voor dessins ontwerpers in papier, behang- en kledingindustrie. Leer tijdens deze cursus op verschillende manieren perfect repeterende dessins maken. Voor repeterende patronen (dessins, repeats) zijn in Illustrator heel wat technieken mogelijk. Leer tijdens deze cursus dessins maken voor gebruik in invullingen, achtergronden van websites en veel meer.

Illustrator Brushes

Illustrator pattern brush, art brush, scatter brush, bristle brush maken

Illustrator brushes zijn de kroon op uw werk. Uw met inzet ontworpen artwork en illustraties kunt u met brushes van een extra bijzonder uiterlijk voorzien. En met zelfgemaakte brushes al helemaal! Zo wordt uw artwork persoonlijker. U leert alle soorten brushes maken: art brush, pattern brush, scatter brush, zelfs de bristle brush en calligrafische brush komen aan bod. U maakt alle elementen van de brush zelf.

Cursus Illustrator overtrekken

Cursus Illustrator overtrekken in Illustrator

Leer tijdens deze Illustrator Overtrekken Cursus met het 'Pen' gereedschap werken en trek schetsen en foto's over zodat u de ontwerpen in kleur kunt aanpassen of zonder verlies aan kwaliteit kunt schalen. Illustrator illustraties zijn vector gebaseerd en u leert deze vanaf nul maken tijdens deze cursus.

Snel contact?

HotMail en Gmail plaatsen onze reactie vaak in een verkeerde map of verwijderen hem. Bel ons als u geen snelle reactie ontvangt.

Naam


Vul uw naam in.

Emailadres


Vul uw email adres in.Ongeldige opmaak.

Vul uw reactie in


Vul een reactie in.

Liever bellen?
Dat kan natuurlijk ook.
020 6820080

Ik schrijf
me in!

Terug naar boven