SEO cursus: zoekmachine optimalisatie technieken
Illustrator, Photoshop, webdesign, grafisch vormgeven

U bevindt zich hier: HOME > Webdesign Cursus Overzicht > Cursus SEO

Cursus en training in Amsterdam: LearningtrainSEO course, search engine optimization, English spoken course in Amsterdam


cursus SEO: zoekmachine optimalisatie voor websites
Investeer in deze cursus, verdien door optimaal gevonden te worden uw geld dubbel en dwars terug

Illustrator cursus artwork, tekenen met Illustrator

€ 825,- exclusief BTW
1 dag cursus

De SEO Cursus leert u technieken voor optimaliseren van webpagina's voor zoekmachines als Google. Zo kan uw website een hogere positie in de zoekresultaten krijgen. Leer met praktijkopdrachten wat is toegestaan en wat u dient te vermijden. Technieken om zo hoog mogelijk in de resultaten van zoekmachines te scoren komen aan bod. U gebruikt uw eigen website voor zoekmachine optimalisatie en optimaliseert code en inhoud. Op naar een goed resultaat!

  • Cursus- & lesduur

  • Tarieven

  • Inclusief

Groeptraining
1 dag training.

Ochtendles 10:00 - 13:00 uur
Lunchpauze (eventueel verzorgde lunch)
Middagles 14:00 - 15:30 uur

Persoonlijke training:
speciale schema's, maximaal 2 deelnemers

Zie boven.
Liever in uw eentje les? Vraag een offerte voor gereserveerde persoonlijke training.

Deze cursus is inclusief:
Cursusgeld
Syllabus
Digitaal lesmateriaal
Huiswerk
Persoonlijke huiswerk correctie
Een week nazorg

De software regelt u natuurlijk zelf: u installeert een trial van 30 dagen of koopt software.

Cursus seo introductie

SEO: Search Engine Optimization oftewel zoekmachine optimalisatie. Dit is het zo goed mogelijk opmaken van webpagina's voor internet zoekmachines. De meest bekende zoekmachine is Google. Een zoekmachine indexeert pagina's op Internet en geeft ze een positie in een ranglijst. Het doel is een zo hoog mogelijk zoekresultaat: zo komen bezoekers vaker op uw website terecht.

Startdata & inschrijven

Locatie

Inhoud van uw cursus

Webdesign vragen

Liever eerst contact?

Tijdens de cursus maakt u gebruik van Dreamweaver maar de kennis is ook te gebruiken in andere web editors.

Doel van deze cursus

Doel is om zelfstandig websites te optimaliseren voor de meest gebruikelijke zoekmachines. U leert wat geoorloofde technieken zijn en wat niet meer is toegestaan.

Voorkennis

U hebt kennis van Dreamweaver nodig: we gaan dit tijdens deze cursus gebruiken.

Wat hebt u nodig?

Nodig tijdens de les en oefenen.

Tijdens de les
Tijdens de les kunt u onze computers gebruiken waarop de software natuurlijk is geinstalleerd. Maar u mag ook uw eigen laptop meenemen.

Tijdens oefenen thuis / op het werk

Deze cursus SEO is bedoeld om u te helpen bij het trekken van meer bezoekers en het verkrijgen van een betere positie in de zoekresultaten van zoekmachines als google. Slimme technieken, wat vroeger mocht en nu niet meer kan: u leert het.

Leer Illustrator, Photoshop, Indesign, Dreamweaver en Flash

1: Kennismaking met SEO technieken

09:00 - 12:00 uur met koffiepauze

Tijdens het eerste deel van drie uur leert u wat SEO is, waarom het wordt gebruikt en door wie en hoe het goed en verkeerd wordt toegepast. U gaat kijken naar de geschiedenis van SEO om valkuilen te vermijden en u gaat leren hoe u een website voor Google kunt optimaliseren.

Het maken van een sitemap komt aan bod en u leert welke consequenties het optimaliseren van een pagina kan hebben. Bij deze module hoort een vragenronde zodat u vragen kunt stellen die op uw situatie van toepassing zijn.

Kennismaken met SEO
Wat is SEO
De ontwikkelingen van SEO
Te vermijden technieken
Nieuwe technieken en hoe ze in te zetten

2: SEO praktijk

13:00 - 16:00 uur met theepauze

Tijdens deze drie uur gaat u gericht aan de slag met een bestaande website. U gebruikt de technieken die tijdens het eerste deel zijn aangereikt en kunt vragen stellen tijdens het optimaliseren van uw website. Zo wordt dit deel echt persoonlijk op uw situatie gericht.

Na afloop van deze cursus bent u in staat om zelfstandig websites te optimaliseren. U kunt websites al tijdens het bouwen optimaliseren maar u kunt de SEO technieken ook toepassen op al bestaande websites.

Een webpagina optimaliseren
Een totale website optimaliseren
Vragen stellen en ervaringen uitwisselen
Checken van instellingen
Tips voor optimalisatie van uw website

 

Reviews van deze cursus

Nummer 11!

Na jaren onzichtbaarheid sta ik op 11. Geweldig! Bedankt!!!
Hans van Manen

Cool

Het werkt! Cool!
Rutger van Warmerdam

Vooruitgang

Dag en nacht heb ik zitten ploeteren op de website van ons bedrijf. Maar het is gelukt! En we stijgen! Twee weken geleden stonden we op pagina 14 en vandaag staan we op de derde. Vooruitgang, toch?
Janna Dam

Kick

Het is echt een kick om aan de code te sleutelen. Ik ben verslaafd. En het resultaat is vaak ook heel goed. Ik let steeds meer op hoe ik alles aanpak, vanaf het begin.
Roger V.

Code

Ik had nooit echt naar de code gekeken maar dit is echt een oogopener. En het werkt. Ik ga toch maar eens wat meer code leren. Bij jullie?
Dam

Combineer uw vak als webdesigner met andere programma's en disciplines. Illustrator is bijvoorbeeld geweldig om knoppen en infographics te maken en websites te ontwerpen. Met Photoshop past u beeldmateriaal aan.

Leer Illustrator, Photoshop, Indesign, Dreamweaver en Flash

Webdesign & Photoshop

Zonder Photoshop is webdesign lastig. U Websites zonder beeldmateriaal zijn immers in de minderheid: de meeste klanten zullen plaatjes op de pagina's willen zien.

In Photoshop bewerkt u foto's, snijdt ze bij of maakt delen vrijstaand zodat u ze in banners kunt gebruiken. Trucjes met tekst en zelfs restaureren: Photoshop is voor webdesigners vrijwel noodzakelijk.

Leer als webdesigner Photoshop. Zo kunt u uw klanten makkelijk helpen en bent u niet afhankelijk van derden.

Webdesign & Illustrator

Illustrator webdesign icons download buttons

Illustrator is een fantastisch programma om websites in te ontwerpen. Dit wordt ook vaak in Photoshop gedaan maar dit komt meestal uit onbekendheid met Illustrator.

Ook iconen en knoppen worden vaak in Illustrator ontworpen. Alle knoppen, speciale illustraties en zelfs de achtergronden die u op deze website ziet zijn in Illustrator gemaakt.

In Illustrator maakt u in een handomdraai graphics die perfect schaalbaar zijn en bovendien licht in gebruik. U kunt deze bovendien integreren in nieuwsbrieven.

Webdesign & grafisch ontwerp

De meeste grafisch vormgevers krijgen tegenwoordig van hun klanten de vraag of ze ook hun website kunnen ontwerpen. En daar blijft het vaak niet bij: die website laten ze het liefst meteen ook bouwen.

Voor het ontwerpen van websites bent u met Illustrator het meest flexibel: u kunt illustraties en logos combineren met foto's en tekst. Maar ook in InDesign kunt u ontwerpen. Die ontwerpen vormen dan de basis van de website die u bouwt.

Webdesign & Animate

Als webdesigner zult u vaak de vraag krijgen om ook een geanimeerde banner te maken. Kennis van Animate is als webdesigner onontbeerlijk. U kunt niet alleen geanimeerde banners maken maar ook een presentatie van een idee, Animate is heel makkelijk inzetbaar en zelfs te gebruiken in PowerPoint.

Webdesign en apps

Als webdesigner krijgt u op een bepaald moment misschien de vraag om een app te ontwikkelen. Dit betekent het leren van code, als u tenminste grip wilt hebben op het resultaat. Meestal wordt echter samengewerkt met een ontwikkelaar. Voor het ontwerpen van apps kunt u echter Flash gebruiken.

Webdesign &  SEO

Een webdesigner is niet altijd verantwoordelijk voor het resultaat in de index van de zoekmachines. Maar dat kan natuurlijk wel. Uw klant kan vragen of u de wesbite goed vindbaar wilt maken met zoekmachine optimalisatie.

SEO en Cursus vragen

Wat is seo?

SEO, kort voor Search Engine Optimization, betekent kort gezegd het aanpassen van de code die op webpagina's wordt gebruikt om deze webpagina's beter vindbaar en indexeerbaar te maken door zoekmachines. Google is een zo'n zoekmachine en de meest bekende. Anderen zijn bijvoorbeeld DuckDuckGo en Bing.

Is SEO moeilijk?

SEO is niet moeilijk maar zeer tijdrovend. U dient namelijk in de code te werken en hierin de nodige elementen aan te passen.

SEO kost ook tijd omdat u de literatuur zult moeten bijhouden. De technieken veranderen vaak, de zoekmachines en de manier waarop ze websites indexeren ook. U zult, als u serieus SEO werkzaamheden gaat verrichten, hier meestal echt uw beroep van gaan maken. En ook veel literatuur lezen.

heb ik een cursus seo nodig?

U hebt SEO nodig als uw website niet makkelijk of niet goed genoeg gevonden wordt en u hier zelf iets aan wilt doen. U kunt de technieken leren om hem beter vindbaar te maken.

U hebt ook een cursus SEO nodig als u webdesigner bent en uw klanten SEO technieken aan wilt bieden zodat ook hun websites goed gevonden worden.

Wat leer ik tijdens de Seo cursus?

Wat mag wel, wat mag niet?
Tijdens de SEO cursus leert u eerst de technieken kennen die wel en niet zijn toegestaan. U dient immers te weten wat u strafpunten kan opleveren en wat niet. Eerlijke methodes komen aan bod, praktijken en bedrijven waarvoor u op uw hoede moet zijn en welke zaken u echt dient te mijden.

Na deze cursus kunt u uw eigen website zo goed mogelijk van extra's voorzien om gevonden te worden door zoekmachines. En wie weet staat u dan binnen korte tijd zelf op de zo begeerde nummer 1 plek.

 

Code aanpassen
U leert met behulp van Dreamweaver of, als u Dreamweaver niet beheerst, met een editor van uw keuze of zelfs Notepad, de code van een bestaande website optimaliseren. U leert welke tags en attributen verschil kunnen maken en hoe zelfs layout kan storen of helpen.

Nuttige en onzin media
U leert wat u verder nog meer kan helpen bij het verwerven van een goede positie in de zoekresultaten. Zo zijn bepaalde media en platforms handig, anderen weer niet.

 

Concrete stappen en tips
U werkt met een voorbeeld website zodat alles zoveel mogelijk neutraal is en u zoveel mogelijk leert. Maar u gaat ook een eigen pagina optimaliseren zodat alles aansluit op uw eigen praktijk.

Heb ik Dreamweaver nodig?

U hebt voor SEO niet per se Dreamweaver nodig. U zou bij wijze van spreken ook in Notepad of SImpleText / TextEditor kunnen werken. Met Dreamweaver bespaart u echter wel veel tijd. Al gebruikt u Dreamweaver op de meest basale manier: u hebt wel snel inzicht in de code en kunt alles veel efficiënter uitvoeren.

De cursus SEO is niet geschikt om meteen ook Dreamweaver te leren. U kunt wel meedoen en de technieken in Notepad of een andere platte editor toepassen, dat is geen enkel probleem.

Moet ik Engels kunnen?

Kennis van Engels is voor alles wat met webdesign te maken heeft handig. Niet alleen omdat de HTML code en CSS code in het Engels zijn maar ook omdat de meeste online literatuur in het Engels is. Ook fora en websites met meer informatie zijn meestal in het Engels.

Uw kennis hoeft niet van hoog niveau te zijn, u dient zich gewoon voldoende te kunnen redden.

Moet ik HTML code kunnen?

Ja, u dient HTML code te kunnen. HTML code staat aan de basis van elke webpagina. U gaat tijdens de SEO cursus HTML code aanpassen zodat de websites beter gevonden kunnen worden. U dient te weten wat u moet aanpassen om mee te kunnen doen.

Snel contact?

HotMail en Gmail plaatsen onze reactie vaak in een verkeerde map of verwijderen hem. Bel ons als u geen snelle reactie ontvangt.

Naam


Vul uw naam in.

Emailadres


Vul uw email adres in.Ongeldige opmaak.

Vul uw reactie in


Vul een reactie in.

Liever bellen?
Dat kan natuurlijk ook.
020 6820080

Ik schrijf
me in!

Terug naar boven