PHP cursus: hypertext preprocessor
Illustrator, Photoshop, webdesign, grafisch vormgeven

U bevindt zich hier: HOME > Webdesign Cursus Overzicht > Cursus PHP

Cursus en training in Amsterdam: LearningtrainSEO course, search engine optimization, English spoken course in Amsterdam

kennis maken met php code: PHP:hypertext preprocessor
Wat is php ? Hoe werkt het en hoe kunt u dit in webpagina's implementeren?

Illustrator cursus artwork, tekenen met Illustrator

€ 0,- !
gratis workshop

De PHP workshop is een gratis workshop om cursisten kennis te laten maken met PHP code, de 'afkorting' van PHP: Hypertext PreProcessor. Vroeger stond PHP overigens voor 'Personal Home Page'. PHP code voegt u toe aan webpagina's voor meer mogelijkheden en functionaliteit.

  • Cursus- & lesduur

  • Tarieven

  • Inclusief

Groeptraining
1 les van 1:45 / 2 uur.

 

Gratis workshop!
Deze workshop is gratis: u kunt kennis komen maken met PHP, voert opdrachten uit en leert PHP code in eigen, handgecodeerde pagina's invoegen. Smaakt het naar meer? In de loop van 2016 is de cursus PHP af!

Inclusief
Deze workshop is inclusief begeleiding tijdens de les en met de correctie van de PHP code die u tijdens de les schrijft.
Hij bevat geen huiswerk, opdrachten die u voor correctie kunt insturen en ook geen nazorg, hij is bedoeld om u op gang te helpen met PHP. Tijdens de cursus PHP krijgt u natuurlijk wel lesmateriaal, hulp en huiswerk correctie.

workshop PHP introductie

PHP: hypertext preprocessor code. Dit is code die op webpagina's kan worden geplaatst en die dan, in samenspraak met de server waar de website op draait, zorgt voor de correcte afhandeling van diverse processen en functies. Denk aan het verwerken van formulieren, het zoeken van onderdelen en het plaatsen van diverse pagina elementen.

Deze workshop laat u kennis maken met PHP.

Startdata & inschrijven

Locatie

Inhoud van uw cursus

Webdesign vragen

Liever eerst contact?

Tijdens de cursus maakt u gebruik van Dreamweaver maar de kennis is ook te gebruiken in andere web editors.

Doel van deze workshop

Doel is om u kennis te laten maken met PHP. U leert hoe u PHP code kunt implementeren en wat de eerste syntax is.

Voorkennis

We gaan tijdens deze workshop HTML, CSS en PHP code op de hand plaatsen. Cursisten die de 'HTML & CSS Cursus', de 'HTML, CSS & Dreamweaver Cursus' en de Webdesigner Opleiding hebben gevolgd kunnen probleemloos meedoen. Voor cursisten van 'buitenaf' geldt dat ze bekend moeten zijn met HTML en CSS code en zonder hulp op de hand complete HTML pagina's kunnen schrijven.

Wat hebt u nodig?

Tijdens de les
Tijdens de les kunt u onze computers gebruiken waarop de software natuurlijk is geinstalleerd. Maar u mag ook uw eigen laptop meenemen.

Tijdens oefenen thuis / op het werk

  • Het programma van uw cursus: download de trial of koop het.
  • Een computer (liefst desktop)
  • Optioneel: een Wacom tablet om vrijer te kunnen werken.

Deze php workshop laat u kennis maken met php, u leert complete php code toevoegen aan pagina's die u op de hand schrijft: ze hebt u alles in de hand. U leert enkele commando's toepassen en wat de syntax is. Volg de workshop!

Leer Illustrator, Photoshop, Indesign, Dreamweaver en Flash

1: Kennismaking met php

Tijdens het eerste deel van de workshop leert u wat PHP is, waarom het wordt gebruikt en door wie en hoe het goed en verkeerd wordt toegepast. U krijgt uitleg over de achtergrond om later valkuilen te kunnen mijden.

U maakt alvast een pagina met HTML code aan om mee te werken zodat u in het tweede deel PHP code kunt implementeren. U kunt alles op een eigen laptop uitvoeren of gebruik maken van een van de lescomputers.

Kennismaken met PHP
Wat is PHP
De ontwikkelingen van PHP
Een HTML pagina voorbereiden

2: php praktijk

Het tweede deel leert u om PHP code toe te passen in eigen pagina's. U leert enkele nuttige commando's schrijven die direct toepasbaar zijn op websites, zo kunt u meteen al aan de slag.
Er wordt aandacht geschonken aan het werken met een server zodat u alles thuis ook kunt testen en gebruiken.

Wilt u meer leren? Meld u dan aan als belangstellende voor de PHP workshop die in de loop van 2016 klaar zal zijn.

Een webpagina van PHP code voorzien
Werken met een server
Een PHP pagina maken
De PHP pagina testen
Diverse commando's implementeren

Uw docent

Uw docent is Lucas Hermsen. Lees zijn eigen woorden:

"Als leerling op de basisschool in aanraking met het weekblad "ZoZitDat" waarin werd uitgelegd hoe je een webpagina bouwt. Nu - zo'n vijftien jaar later - heb ik meerdere online bedrijven op mijn naam staan en doe ik alles van design in HTML en CSS tot geavanceerde scripting in PHP. Ik heb alles mijzelf aangeleerd en ben zo van leek uitgegroeid tot professional in dit interessante vak. Vanwege deze ervaring heb ik grondig begrip van de materie en snap ik hoe het werkt in de praktijk - en daarom kan ik het jou tot in de puntjes uitleggen."

Combineer uw vak als webdesigner met andere programma's en disciplines. Illustrator is bijvoorbeeld geweldig om knoppen en infographics te maken en websites te ontwerpen. Met Photoshop past u beeldmateriaal aan.

Leer Illustrator, Photoshop, Indesign, Dreamweaver en Flash

Webdesign & Photoshop

Zonder Photoshop is webdesign lastig. U Websites zonder beeldmateriaal zijn immers in de minderheid: de meeste klanten zullen plaatjes op de pagina's willen zien.

In Photoshop bewerkt u foto's, snijdt ze bij of maakt delen vrijstaand zodat u ze in banners kunt gebruiken. Trucjes met tekst en zelfs restaureren: Photoshop is voor webdesigners vrijwel noodzakelijk.

Leer als webdesigner Photoshop. Zo kunt u uw klanten makkelijk helpen en bent u niet afhankelijk van derden.

Webdesign & Illustrator

Illustrator webdesign icons download buttons

Illustrator is een fantastisch programma om websites in te ontwerpen. Dit wordt ook vaak in Photoshop gedaan maar dit komt meestal uit onbekendheid met Illustrator.

Ook iconen en knoppen worden vaak in Illustrator ontworpen. Alle knoppen, speciale illustraties en zelfs de achtergronden die u op deze website ziet zijn in Illustrator gemaakt.

In Illustrator maakt u in een handomdraai graphics die perfect schaalbaar zijn en bovendien licht in gebruik. U kunt deze bovendien integreren in nieuwsbrieven.

Webdesign & grafisch ontwerp

De meeste grafisch vormgevers krijgen tegenwoordig van hun klanten de vraag of ze ook hun website kunnen ontwerpen. En daar blijft het vaak niet bij: die website laten ze het liefst meteen ook bouwen.

Voor het ontwerpen van websites bent u met Illustrator het meest flexibel: u kunt illustraties en logos combineren met foto's en tekst. Maar ook in InDesign kunt u ontwerpen. Die ontwerpen vormen dan de basis van de website die u bouwt.

Webdesign & Animate

Als webdesigner zult u vaak de vraag krijgen om ook een geanimeerde banner te maken. Kennis van Animate is als webdesigner onontbeerlijk. U kunt niet alleen geanimeerde banners maken maar ook een presentatie van een idee, Animate is heel makkelijk inzetbaar en zelfs te gebruiken in PowerPoint.

Webdesign en apps

Als webdesigner krijgt u op een bepaald moment misschien de vraag om een app te ontwikkelen. Dit betekent het leren van code, als u tenminste grip wilt hebben op het resultaat. Meestal wordt echter samengewerkt met een ontwikkelaar. Voor het ontwerpen van apps kunt u echter Flash gebruiken.

Webdesign &  SEO

Een webdesigner is niet altijd verantwoordelijk voor het resultaat in de index van de zoekmachines. Maar dat kan natuurlijk wel. Uw klant kan vragen of u de wesbite goed vindbaar wilt maken met zoekmachine optimalisatie.

PHP en Cursus vragen

Wat is PHP?

PHP, Hypertext Preprocessor, is net als bijvoorbeeld HTML en CSS een code die onder andere in websites wordt gebruikt. Het wordt ingezet voor het functioneel maken van formulieren, voor het laden van onderdelen van pagina's en voor het uitvoeren van bepaalde commandos' die onder andere met databases te maken kunnen hebben.

Is PHP moeilijk?

PHP is niet moeilijk maar u zult er wel even voor moeten gaan zitten. De code zult u, als PHP programmeur, zelf moeten kunnen schrijven. Vanaf nul. Natuurlijk zijn er stukjes code op internet te vinden en vrij te gebruiken maar u zult alles wel moeten begrijpen, zeker als u zelf websites wilt kunnen ontwikkelen.

Deze workshop is gericht op kennismaken met PHP. U wordt hierdoor nog lang geen programmeur, u zult daadwerkelijk een cursus moeten volgen om uzelf hiermee op het programmeurspad te zetten. Maar de kennismaking is wel heel handig om alvast op gang te komen.

heb ik een cursus PHP nodig?

U hebt een cursus PHP nodig als u zelfstandig websites wilt kunnen ontwikkelen en server-side commando's wilt kunnen schrijven en beheren. Dan kunt u zelf bepalen wat er gebeurt, wanneer en hoe u ongewenste acties kunt voorkomen.

Wat leer ik tijdens de PHP Workshop?

Kennismaken met PHP?
Tijdens deze workshop maakt u kennis met PHP, u leert eenvoudige commando's schrijven om alvast bekend te raken met de syntax van PHP. Zo kunt u alvast inschatten of dit iets voor u is en leert u hoe u PHP op webpagina's kunt implementeren.

 

Code aanpassen
Met behulp van bestaande commando's kunt u acties verfijnen. U leert de code lezen en schrijven om een paar handelingen uit te voeren en deze in actie te zien.

Code in bestaande pagina's gebruiken
U leert in uw eigen webpagina's PHP code in te voegen en waar u op moet letten.

 

Concrete stappen en tips
U werkt met voorbeelden zodat alles zoveel mogelijk neutraal is en u zoveel mogelijk leert. Maar u gaat ook zelf code schrijven om er alvast wat handigheid in te krijgen.

Heb ik Dreamweaver nodig?

U hebt voor PHP niet per se Dreamweaver nodig. U zou bij wijze van spreken ook in Notepad (al dan niet ++ ) of SimpleText / TextEditor kunnen werken. Met Dreamweaver bespaart u echter wel veel tijd. Al gebruikt u Dreamweaver op de meest basale manier: u hebt wel snel inzicht in de code en kunt alles veel efficiënter uitvoeren.

Dat gezegd hebbende... U gaat tijdens deze workshop géén Dreamweaver gebruiken. Zo kan iedereen meedoen.

Moet ik Engels kunnen?

Kennis van Engels is voor alles wat met webdesign te maken heeft handig. Niet alleen omdat de PHP code in het Engels is maar ook omdat de meeste online literatuur in het Engels is. Ook fora en websites met meer informatie zijn meestal in het Engels.

Uw kennis hoeft niet van hoog niveau te zijn, u dient zich gewoon voldoende te kunnen redden.

Moet ik HTML code kunnen?

Ja, u dient HTML code te kunnen. HTML code staat aan de basis van elke webpagina. U gaat tijdens de PHP workshop HTML code schrijven en daarna de PHP code implementeren. U dient HTML code te kunnen schrijven om mee te kunnen doen.

Snel contact?

HotMail en Gmail plaatsen onze reactie vaak in een verkeerde map of verwijderen hem. Bel ons als u geen snelle reactie ontvangt.

Naam


Vul uw naam in.

Emailadres


Vul uw email adres in.Ongeldige opmaak.

Vul uw reactie in


Vul een reactie in.

Liever bellen?
Dat kan natuurlijk ook.
020 6820080

Ik schrijf
me in!

Terug naar boven