Professionele cursussen en complete opleidingen
Illustrator, Photoshop, webdesign, grafisch vormgeven

U bevindt zich hier: HOME > Webdesign Cursus Overzicht >Webdesigner Opleiding

Cursus en training in Amsterdam: LearningtrainWebdesign education in Amsterdam, English spoken course, build websites, management, CMS, SEO, HTML and CSS


Webdesign opleiding: html, css, seo, dreamweaver, photoshop, flash!
Combineer Photoshop voor design, Dreamweaver om te bouwen, SEO voor optimalisatie en flash

Illustrator cursus artwork, tekenen met Illustrator

€ 3650,- exclusief BTW
30 lessen + tussentijds hulp

Tijdens deze complete opleiding begint u met HTML en CSS code. Als u die beheerst kunt u ook in WordPress, Joomla en andere CMS systemen van alles aanpassen. U bouwt erna complete websites met Dreamweaver. Hiermee kunt u ook templates bouwen voor gebruik in WordPress. U bewerkt foto's met Photoshop zodat die op de websites gebruikt kunnen worden, leert de eerste principes van PHP én leert SEO: zoekmachine optimalisatie. U kunt aan de slag!

  • Cursus- & lesduur

  • Tarieven

  • Inclusief

Totaal aantal lessen
30 lessen
4 modules van 6 lessen + toetsles
1 module van 2 lessen
Eindexamen
Tussentijds support, huiswerk & -correctie:
Uu gaat alles écht leren.

Groep: normale looptijd

Per module van 7 lessen
4 single lessen +
2 lessen gecombineerd tot 1 lange les
Totale looptijd per module 5 weken + persoonlijke toets

Module van 2 lessen
2 lessen gecombineerd tot 1 lange les
Totale looptijd module: 1 week plus eindexamen

Lesduur
Single lessen ± 2 uur
Gecombineerde lessen ± 3 uur

Groep: 4 modules van 2 dgn à 3 lessen

Per module van 7 lessen
2 dagen à 3 lessen + persoonlijke toets
Pauze tussen de lessen
Oefenweek na elke lesdag

De korte module is apart en duurt 3 uur.

Persoonlijke training
Speciaal schema mogelijk, we combineren telkens 2 lessen. Maximaal 1 medecursist.

 

GROEPSOPLEIDING

Normaal tempo
€ 3.650,00 exclusief BTW
€ 4.416,50 inclusief 21% BTW

Elke module in 2 volle dagen
€ 4.150,00 exclusief BTW
€ 5.021,50 inclusief 21% BTW

PERSOONLIJKE OPLEIDING
Maximaal 2 deelnemers.

Normaal tempo
€ 4.995,00 exclusief BTW
€ 6.043,95 inclusief 21% BTW

Elke module in 2 volle dagen
€ 6.700,00 exclusief BTW
€ 8.107,00 inclusief 21% BTW

UWV, DWI en A&O Fonds (Europese Unie) vergoeden soms cursussen. Vraag eerst goedkeuring en mail ons voor een offerte.
Ook betalen in termijnen is mogelijk.

Deze opleiding is inclusief:
Cursusgeld
Syllabus
Toetsen en examen
Digitale of afgedrukte boeken
Extra telefonische en on-line support
Huiswerk
Persoonlijke huiswerk correctie
Twee weken nazorg
Hulp tussen de lessen door

De software regelt u natuurlijk zelf: u installeert een trial van 30 dagen of koopt software.

Webdesigner opleiding intro

Als webdesigner ontwerpt u websites. Maar er wordt tegenwoordig meer verwacht: u zult de websites vaak ook moeten bouwen. Ook wordt vaak van u gevraagd dat u aangeleverd beeldmateriaal 'even' bewerkt of dat u een banner of mock-up van de website maakt. U zult dit uw klant allemaal graag willen bieden om uw concurrentie voor te zijn.

Door de toenemende concurrentie op het Internet is het bovendien ook wenselijk dat u als webdesigner weet hoe u websites kunt optimaliseren. Al deze zaken komen tijdens de webdesigner opleiding aan bod. Met al deze vaardigheden in uw pakket kunt u zich met recht een webdesign professional noemen.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt 35 lessen. U kunt uw tempo redelijk zelf bepalen. Zo kunt u per week 1 les uit een module nemen of u kunt modules combineren: u hebt dan bijvoorbeeld op een dag Illustrator en op een andere dag Photoshop. Er zijn soms ook 2-daagse modules: als u die fijn vindt kunt u daaraan deelnemen om de opleiding in te korten.

Startdata & inschrijven

Locatie

Inhoud van uw cursus

Webdesign vragen

Liever eerst contact?

 

Domein en hosting

U zult op een gegeven moment een eigen domein willen reserveren of voor uw klant een domein willen regelen. Vind op deze pagina meer informatie.

Doel van deze Opleiding

Tijdens deze Webdesign opleiding wordt u opgeleid tot allround webdesigner en website bouwer. U bouwt met verschillende technieken websites die uw klanten nodig hebben.

Voorkennis

U hebt geen voorkennis nodig, dit is een complete opleiding.

Wat hebt u nodig?

Tijdens de les
Tijdens de les kunt u onze computers gebruiken waarop de software natuurlijk is geinstalleerd. Maar u mag ook uw eigen laptop meenemen.

Tijdens oefenen thuis / op het werk

  • De programma's van uw opleiding: download trials of koop ze.
  • Een computer (liefst desktop)
  • Optioneel: een Wacom tablet om vrijer te kunnen ontwerpen.

Webdesigner opleiding
Tijdens de opleiding leert u elk onderdeel vanaf nul. Photoshop voor foto bewerking, Dreamweaver om websites te bouwen en zelfs HTML code, CSS code en de basics van PHP. Natuurlijk hoort ook SEO erbij: zoekmachine optimalisatie.

Wat is webdesign?

Heel puur gezien is een webdesigner iemand die websites ontwerpt en ze niet per se zelf ook bouwt. Maar in de loop van de tijd werd 'webdesign' ook gezien als webontwikkeling: het bouwen van websites. Als webdesigner ontwerpt én bouwt u websites.

Een goede webdesigner combineert tekst, beeldmateriaal en andere elementen tot een levendig en aantrekkelijk geheel. Tijdens uw webdesigner opleiding gaat u dus diverse elementen combineren: teksten, foto's en andere elementen als Flash animaties.

Maar waar moeten die in komen te staan? Wel, op webpagina's. En u gaat leren hoe u die bouwt. Het hart van elke webpagina is HTML code, of het nu XHTML of HTML5 is. De vormgeving doet u met CSS. U gaat dit allemaal leren. Werken met gepositioneerde elementen, mooie opmaak en bijzondere interactiviteit: alles komt aan bod. Uiteindelijk leert u de website zelfs optimaliseren voor zoekmachines met SEO.

Wat is nodig voor webdesign?

Voor webdesign zou u genoeg hebben aan Photoshop of, nog beter, Illustrator. U ontwerpt immers alleen websites en bouwt ze niet. maar de meeste cursisten willen wel degelijk websites bouwen. En dan zijn er meer programma's nodig. Tijdens deze opleiding leert u daarom met meerdere programma's werken en leert u er een discipline bij: SEO oftewel zoekmachine optimalisatie.

1. U leert: HTML, CSS en Dreamweaver
(14 lessen)

U begint met de basis: HTML en CSS. Daarna gaat u werken met Dreamweaver en leert u websites bouwen met deze webeditor. U voegt links, formulieren, geavanceerde elementen en opmaak toe. U krijgt twee modules (cursussen) Dreamweaver tijdens de opleiding, elk 7 lessen.

2. U leert: SEO
(2 aangesloten lessen)

SEO: zoekmachine optimalisatie. Als u eenmaal een website hebt wilt u dat deze ook gevonden wordt natuurlijk. U leert hoe u dat moet doen.

3. U leert: Adobe Photoshop
(8 lessen)

Dit programma wordt gebruikt om foto's mee te bewerken. U denkt misschien dat dit niet nodig is maar alleen al het op maat maken van beelden (foto's, beeldmateriaal) is iets wat u zult moeten kunnen zodat hij in het ontwerp past. En bovendien: in Photoshop gaat u de websites ontwerpen.

Als u al Photoshop kunt mag u dit onderdeel omruilen met Illustrator.

4. U leert: php en extra's met CSS
(2x2 aangesloten lessen)

De basics van PHP zijn belangrijk: u zult dit immers regelmatig op websites tegenkomen. Echt zelf programmeren is zelden nodig maar de kunst is wel om elementen te kunnen herkennen.

Extra's met CSS komen ook aan bod. Werken met de filters en speciale effecten voegt net dat extra toe aan de websites die u ontwerpt.

U begint uw webdesigner opleiding met Photoshop. In Photoshop ontwerpt u websites en maakt u beeldmateriaal op maat voor gebruik in websites. U gaat eerst photoshop leren gebruiken: u gaat fotocollages maken, kleuren corrigeren, tekst invoegen, filters werken en foto's perfect opslaan voor websites & nieuwsbrieven. Kunt u al Photoshop? U mag deze module ook omzetten in een module Illustrator.

Mocht u Photoshop al beheersen dan kunt u deze module eventueel vervangen door een module Illustrator.
Lees meer over Illustrator op de pagina van de Illustrator Cursus.

1: Beelden vrijstaand maken

Tijdens de eerste les van de Photoshop module gaat u objecten uit documenten lossnijden. U gaat hiervoor werken met verschillende gereedschappen: elk gereedschap heeft zijn eigenschappen en het is zaak goed te begrijpen welk gereedschap u voor welke klus het handigst in kunt zetten.

Selecties en markeergereedschappen
Selecties combineren
Werken met lagen
De laagstructuur verkennen
Elementen vrijstaand maken
Fotocollages maken
Uitsnedes perfect bijwerken
Documenten aanmaken en opslaan
Documentspecificaties begrijpen

2: Schilderen & invullingen

Tijdens deze les van de Photoshop Cursus gaat u leren werken met de schildergereedschappen. U leert verschillende invullingstechnieken kennen zodat u documenten van een speciaal uiterlijk kunt voorzien en zelf achtergronden kunt creëren. En vandaag begint u bovendien met de eerste fotocorrecties.

Werken met de invullingsmogelijkheden
Speciale invullingstechnieken
Invullingen beheren
Tekenen en schilderen in Photoshop
De penselen en hun instellingen
Penseelstijlen
Kleur in Photoshop
Kleuren beheren
Kleuren aanmaken en opslaan

3: De eerste fotocorrecties

Tijdens uw werk als Photoshop beeldbewerker zult u van alle markten thuis moeten zijn. Een van de eerste zaken waar u mee te maken krijgt is het bewerken van digitaal beeldmateriaal en het aanpassen van bijvoorbeeld kleur en verzadiging. Photoshop heeft heel wat gereedschappen in zijn arsenaal waarmee u foto's kunt aanpassen. Hiermee gaat u tijdens deze les van de Photoshop Cursus aan de slag.

Deze les gaat u ook leren hoe u foto's bijsnijdt en leert van alles over slimme dingen die u tijdens dat proces kunt doen. Zo ligt de nadruk niet alleen op techniek maar ook op resultaat.

Herstellen van kleur
Herstellen van oververzadiging
Herstellen van contrastarme delen
Herstellen van te donkere of te lichte delen
Documenten bijsnijden
Documenten vergroten en verkleinen
Perspectief herstellen

4: slimme tips, trucs en methodes

Deze les leert u documenten structureren. Naarmate de tijd vordert zult u een reeks aan lagen in het document kunnen hebben. Het is handig grip te hebben op de ontwikkeling en groei van het document. Zo voorkomt u dat het bewerkingsproces onbeheersbaar wordt.

Tijdens deze les leert u ook alles over een van de meest belangrijke dingen die u in Photoshop zult gaan doen: selecties maken. Er zijn vele soorten selecties en niet alleen dat: er zijn veel manieren om ze bij te werken. U gaat tijdens deze les aan de slag met de methodes die u in de toekomst dagelijks nodig zult hebben.

Werken met lagen niveau 2
Speciale handelingen voor documentbeheer
Probleemoplossend denken met Photoshop
Werken met speciale laagopties
Documenten structureren
Lagen ordenen
Laaginhoud manipuleren

5: Werken met filters

Tijdens deze les uit de Photoshop Cursus komen de filters aan bod. Zij worden ingeschakeld om documenten van een ander uiterlijk te voorzien en bepaalde illusies te scheppen maar ook om bestanden te restaureren. Met de filters is zoveel mogelijk dat er een speciale les aan is gewijd. U leert alle trucs en tips uit de praktijk kennen zodat u straks zult weten waar u op dient te letten wanneer u de filters gebruikt.

Kennismaken met de filters
Werken met de filtergalerij
De speciale instellingen van de filters
De speciale filters
Werken met bijzondere instellingen
Filters met speciale combinaties
Filters inzetten tijdens fotocorrecties

6: Tekst in Photoshop

Wanneeru layouts gaat verzorgen in Photoshop dient de noodzaak om teksten toe te voegen zich al snel aan. U gaat tijdens deze les van de Photoshop Cursus zeer uitgebreid werken met de vele opties voor tekst die Photoshop u biedt. U werkt met tekst en tekstmaskers en leert hoe u bijzondere effecten met tekst voor elkaar kunt krijgen. Zo wordt uw ontwerp uniek en kunt u alles precies zo maken als u wilt.

Tekst in Photoshop
Werken met de karakterstijlen
Werken met de paragraaf/alineastijlen
Spelen met kleur
Speciale invullingsmogelijkheden
Werken met tekstmaskers
Speciale teksttransformaties

Les 7: Photoshop en multimedia

 

Tijdens deze les leert u verschillende technieken om uw beeldmateriaal te publiceren voor gebruik in websites. U leert naar diverse bestandstypen kijken, werken met kleurpaletten en gebruikt alles natuurlijk ook op een creatieve manier.

 

Reviews van deze cursus

Thanks

It was an extremely useful and powerful education. Thanks!
J. Brown

Compleet

Deze opleiding is heel compleet. Je leert vanaf de basis alles, ik wist van niks en twijfelde of het goed zou komen. Maar de lerares ving dit heel goed op. Het is heel fijn om alles vanaf de basis goed op te bouwen. Na deze opleiding kan ik Photoshoppen, ik kan HTML en CSS en tot mijn eigen verbazing ben ik heel handig geworden en kan zelfs WordPress makkelijk begrijpen. Ik weet dat ik dat zelf doe maar zonder de niet aflatende goede begeleiding en het superhandige materiaal was het me niet gelukt.
Froukje T.

Super

Ik ben klaar met de opleiding, bedankt voor het diploma. Ik heb veel geleerd, zelfs beter mijn eigen computer begrijpen.
W. de K.

Code blues

Ik ben echt totaal om. Als ik niet lekker kan zitten kloten krijg ik de blues. Het is nu echt mijn ding om alles zo puur en overzichtelijk mogelijk te houden. De combinatie met Photoshop en Flash is fantastisch: mijn klanten kunnen dat zelf niet en ik had grote moeite met het maken van geschikte bestanden (ik maakte al websites voor ik deze opleiding begon). Kortom: een fijne opleiding.
Eric S.

Ons intranet

Ik houd voor ons ziekenhuis het intranet bij met een CMS systeem. Maar Dreamweaver gebruik ik om de templates te maken, het werkt ideaal. Door mijn kennis van code kan ik nu ook in de CMS alles precies zo krijgen als ik wil. Met Photoshop en Flash erbij is deze opleiding een droom van een combinatie. SEO is voor ons nog niet aan de orde maar wie weet, wie weet?
Johanna de G.

Eigen bedrijf

Jullie hebben een concurrent opgeleid! Ik heb nu mijn eigen bedrijf. Je begrijpt dat ik dus geen reclame voor jullie ga maken maar een welgemeend dankwoord op deze plek is op zijn plaats. Heel goede opleiding, een schat aan lesmateriaal, echt top!
Hans R.

Ik ga door

Wat een geweldige ervaring deze opleiding. Ik wil nu eigenlijk niet stoppen, ik ga door en me opgeven voor Illustrator.
Joke Vossenberg

Echt af

De combinatie van deze modules maakt het tot een fantastische opleiding. Ik zag al vaker 'bedankt' staan hier en misschien is het saai maar echt bedankt! De opleiding maakt mijn omscholing echt af!
Jan Boelens

Genoten

Wat heb ik hard moeten werken! Heb genoten. Mooi materiaal.
Gérard Gravenhorst

Les 8: Tussentijdse toetsles

U mag deze toetsles ook aan het eind van de opleiding doen, zo weet u zeker dat u genoeg hebt geoefend.
Doe hem binnen twee maanden na afronding van de laatste les.

Module HTML, CSs & Dreamweaver
U gaat nu leren hoe u websites maakt. U leert eerst de zo belangrijke HTML code en CSS code. Daarna gaat u Dreamweaver gebruiken en maakt u pagina's met complete webformulieren, links, beeldmateriaal en meer. De eerste HTML structuren komen aan bod, stylesheets en heel wat meer.

HTML code, CSS code, Dreamweaver gebruiken voor de eerste structuren en stylesheets

 

1: Kennismaking met HTML

Tijdens de eerste module gaat u HTML leren. U leert deze code vanaf nul schrijven, zonder tussenkomst van welke webeditor dan ook. HTML staat aan de basis van elke paginamanipulatie. U zult deze code moeten kennen om een pagina naar uw hand te zetten. En of u nu met HTML, XHTML of (X)HTML5 werkt: alle pagina's op internet hebben deze code nodig.

Kennismaken met HTML
Wat is HTML
De ontwikkelingen van HTML: HTML5 en de voorgangers
HTML: een webpagina schrijven
Kennis van kleur en opmaak
De basis van elke pagina: tags en attributen

2: HTML niveau 2

Ook tijdens deze les werkt u met HTML. U gaat de techniek verfijnen en kijken naar de eerste layout mogelijkheden. U gaat links toevoegen en andere interactiviteit. Alles op de hand in HTML zodat u goed de basis van deze mooie codetaal onder de knie krijgt. Bovendien kunt u zo later de grenzen van welke webeditor (dus ook die van Dreamweaver) oprekken pagina's naar uw hand zetten.

Layout structuren verkennen
Pagina's uitwisselen
Pagina's slim hergebruiken
Interactie tussen pagina's invoegen
Links invoegen
Links met tekst
Links met beeldmateriaal

3: HTML & CSS: de krachtige combinatie

Tijdens deze les maakt u kennis met CSS. U leert de mogelijkheden van deze code kennen zodat u later weet hoe u CSS kunt toepassen. Verschillende opmaaktechnieken passeren de revue. Dit is de laatste codeles: vanaf de week erna gaat u werken met Dreamweaver.

HTML opmaaktechnieken
HTML standaard formattering
CSS code leren schrijven
CSS opmaaktechnieken
CSS voor het vormgeven van pagina's
CSS voor pagina onderdelen

4: Kennismaken met Dreamweaver

Tijdens deze les maakt u kennis met Dreamweaver. U gaat natuurlijk allereerst de interface verkennen en vertrouwd raken met de panelen en andere elementen die in beeld zijn. Daarna bouwt u tijdens de les een complete website met interactiviteit en opmaak.

De interface van Dreamweaver
Praktijkopdrachten uitvoeren: erin komen
Een webpagina in Dreamweaver
Invoegen van beeldmateriaal
Invoegen van interactiviteit
Links voor e-mail en externe bestanden

5: CSS in Dreamweaver

Deze les is helemaal gewijd aan CSS, het beheren van stijlen en het toepassen ervan in de Dreamweaveromgeving.
U gaat kennismaken met de diverse onderdelen van stylesheets en deze ook toepassen op de pagina's die u deze les aanmaakt. Complete pagina's vormgeven en specifieke elementen: alles komt tijdens deze les aan bod.

CSS in Dreamweaver
Aanmaken van HTML tagstijlen
Toevoegen van speciale klassen
Werken met pseudoklassen
Gebruiken van diverse CSS onderdelen op de pagina elementen
Beheer van linkstijlen
Externe stylesheets aanmaken
Ingebedde stylesheets aanmaken

6: interactie & websites uploaden

Tijdens deze les van uw Dreamweaver Cursus leert u verschillende soorten interactie toevoegen.
U gaat leren werken met de mogelijkheden die plaatjes met zich meebrengen en ook webformulieren maken.
Daarna leert u hoe u uw eigen website kunt uploaden zodat de wereld uw werk kan zien.

Interactiemogelijkheden van beeldmateriaal bekijken
Werken met beeldmateriaal
Links met speciale functies
Rollovers plaatsen en deze bewerken
Kijken naar scripts
Een webformulier maken
Een website uploaden
Hosting en domeinen

Les 7: Tussentijdse toetsles

U mag deze toetsles ook aan het eind van de opleiding doen, zo weet u zeker dat u genoeg hebt geoefend.
Doe hem binnen twee maanden na afronding van de laatste les.

Module Dreamweaver Gevorderden
Tijdens deze module leert u werken met gepositioneerde containers en geavanceerde CSS technieken. De tabelstructuur komt te vervallen. Dit is het lastigste deel van de opleiding en om alles goed duidelijk te maken wordt elke les een layout gemaakt, gebaseerd op waar behoefte aan is.

Gepositioneerde elementen, absolute, relatieve en andere positionering en veel css extra's

 

Les 1: Dreamweaver speciale functies

Tijdens deze les leert u Dreamweaver slim inzetten om voorbereid te zijn op de geavanceerde mogelijkheden waarmee u gaat werken. Ook komen diverse handige instellingen aan bod zodat u aan het eind van de les voortvarend aan de slag zult kunnen.

Dreamweaver instellen en voorbereiden
Uw eigen omgeving opslaan en beheren
Kijken naar broncode opties
Eigen Dreamweaver objecten aanmaken
Inzetten van specifieke automatiseringstaken
Codefragmenten beheren
Handige functies voor beheer

Les 2: Elementen Positioneren, niveau 1

Tijdens deze module van de Dreamweaver Cursus Gevorderden gaat u elementen in Dreamweaver plaatsen met behulp van weer een nieuwe techniek. Deze techniek stelt u in staat overlappende elementen te plaatsen die u bovendien vorm kunt teven met CSS.

Speciaal gepositioneerde elementen plaatsen
Werken met opmaakmogelijkheden
Speciale vormgevingstechnieken
Standaarden en pagina's
CSS beheren op een nieuwe manier
Diverse opmaakmogelijkheden
Stylesheets uitwisselen

Les 3: Positioneren niveau 2

Elementen op een HTML pagina positioneren is een essentieel onderdeel van professioneel bezig zijn als web designer. Het presenteren van de inhoud van een website is immers cruciaal voor het aantrekken van bezoekers.

Het positioneren van de diverse elementen op een HTML pagina is daarbij doorslaggevend voor de leesbaarheid en technische uitvoerbaarheid ervan. En hoewel smaken gelukkig verschillen is het van cruciaal belang dat u grip krijgt op de techniek van het positioneren. Tijdens deze les werkt u met alle voorkomende mogelijkheden.

Vormgeven met CSS niveau 2
Verschillende positioneringsopties
Werken met layouts
Scheiding van layout en content
Werken met absolute, relatieve, statische en gefixeerde elementen
Combineren van positionering
Verschillen begrijpen en problemen oplossen

Les 4: Layouts met positionering

Tijdens deze les gebruikt u de verschillende opmaak- en positioneringstechnieken die tijdens de vorige lessen aan bod zijn gekomen om layouts te maken die snel laden en voldoen aan de standaarden.

U maakt gebruik van absolute en relatieve positionering en gebruikt de andere positioneringstypen natuurlijk ook: het verschil kennen en goed kunnen kiezen is cruciaal voor het beste resultaat.
Tijdens deze les maakt u op verschillende manieren pagina's: deze vindt u ook terug in uw huiswerk van de week.

Layouts volgens standaarden
Eigen layouts bedenken
Voorbereiding op consistente opmaak
Opslaan van diverse stylesheets
Positoneringstypen inzetten
Verschillen tussen positioneringstypen
Elementen vastzetten

Les 4: sites, templates en beheer

U gaat tijdens de cursus Dreamweaver Gevorderden werken binnen een beheeromgeving. U leert websites beheren en hoe u krachtige functies binnen dit systeem inzet tijdens het bouwen van websites.

U gaat ook aan de slag met eigen sjablonen. U werkt niet met bestaande sjablonen: u leert hoe u vanaf nul uw eigen sjablonen kunt aanmaken. U leert delen aan pagina's toevoegen zodat u, maar ook uw klanten, binnen deze specifieke elementen de pagina's kunnen bijwerken. Mocht u met databases aan de slag gaan dan komt deze functionaliteit goed van pas.

Werken met de beheermodules
Beheermodules aanmaken
Website bouwen binnen beheermodules
Een sjabloon aanmaken
Pagina's koppelen aan een sjabloon
Sjabloongestuurde pagina's beheren
Diverse sjabloonelementen toevoegen
Sjablooncontent beheren

Les 5: Speciale content & CSS extra's

UU gaat tijdens deze les leren werken met de speciale CSS klassen die op specifieke elementen van toepassing kunnen zijn. Zo kunt u vormgeving elementspecifiek maken en zorgt u voor een opmaak die tot in de puntjes kan worden vastgelegd.

U leert ook werken met speciale opmaak van elementen in andere elementen: ingebedde stjilen en CSS opmaak komen aan bod. Ook onderdelen van CSS die nog niet zijn behandeld worden tijdens deze les uitgelegd en gebruikt. Natuurlijk leert u ook meer layouts kennen.

Dynamische elementen
Werken met diverse CSS technieken
Werken met elementspecifieke onderdelen
Beheren van CSS elementen
Speciale opmaakmogelijkheden

Tussentijdse toetsles

U mag deze toetsles ook aan het eind van de opleiding doen, zo weet u zeker dat u genoeg hebt geoefend.
Doe hem binnen twee maanden na afronding van de laatste les.

Module Dreamweaver Professional
Tijdens deze module leert u werken met nog meer CSS mogelijkheden. U leert extra interactie toevoegen en bovendien hoe u de eerste PHP code kunt gebruiken.

1: Extra typografie

De keuze voor een bepaald lettertype is doorslaggevend voor de uitstraling van een website. U leerde dat al. Maar er kan nog heel wat meer met tekst en u leert alles tijdens deze les. Werken met webfonts en speciale kits: alles komt aan bod.

Typgrafie
Extra instellingen voor tekst
Bijzondere instellingsmogelijkheden
Extra CSS opties voor tekst en typografie
Werken met webfonts
Werken met fontkits

2: CSS3, deel 1

Deze les werkt u met CSS3. Deze versie biedt extra mogelijkheden voor de layout van webpagina's en elementen die u wilt vormgeven. U leert bovendien werken met bijzondere opties voor kleurweergave zodat alles perfect aansluit op wat u wilt maken.

Speciale mogelijkheden
CSS3 opties
Werken met verschillende browsers
Instellingen vergelijken
CSS3 integreren voor diverse browsers
Werken met en zonder prefices

3: CSS3, deel 2

Tijdens deze les gaat u door met CSS3. U gaat elementen op meer manieren opmaken en gebruikt extra mogelijkheden om een pagina zo mooi mogelijk te maken met een combinatie van CSS positionering plus CSS3 technieken.

Vormgeven met CSS3
Verschillende positioneringsopties
Combinaties van positionering en CSS3
Extra opmaakmogelijkheden
Stylesheets opschonen

Les 4: speciale script extra's

Deze les voegt u extra functionaliteit toe met scripts die universeel bruikbaar zijn. U leert bovendien pagina's checken op fouten waarbij kennis van code en gezond verstand natuurlijk het allerbelangrijkste zijn.

Scripts gebruiken
Scripts bekijken en aanpassen
Bijzondere interactie
Bijzondere elementen invoegen
Pagina's checken en valideren

5: PHP basis

Tijdens deze les maakt u kennis met PHP. U leert wat een server is en waar u deze kunt downloaden zodat u niet alleen via de host maar ook op een lokaal systeem PHP bestanden kunt checken en evalueren.

Daarna gaat u door met de eerste PHP scripts en leert u hoe u verschillende commando's kunt gebruiken om dynamische elementen te plaatsen.

PHP introductie
PHP pagina's maken en beheren
PHP in Dreamweaver
PHP pagina's checken
PHP versies
Diverse PHP commando's gebruiken

Les 6: PHP deel 2

U gaat door met PHP en leert werken met functionaliteiten om pagina's te voorzien van PHP elementen zodat de content van pagina's consistent wordt. PHP code kan worden losgekoppeld voor nog meer mogelijkheden.

U maakt pagina's waarop elementen worden geladen en voegt pagina's samen met behulp van PHP. Zo kunt u uiteindelijk HTML code, CSS code en PHP code combineren.

PHP invoegen
PHP gebruiken voor samenstellen pagina's
PHP voor genereren van speciale content
PHP combineren met HTML en CSS

Reviews van deze cursus

Fijn

Heel fijn dat deze opleiding er is. Na mijn grafische opleiding is deze ook weer goed in elkaar. De echt technische dingen waren best lastig in het begin maar het komt hier altijd goed.
A. Jong

DEgelijk

Weer heel degelijk en stap voor stap duidelijk uitgelegd. Ben heel tevreden.
Boris B.

Moeilijk

De eerste lessen vond ik goed te doen maar ik raakte de weg kwijt bij PHP. Dat is voor mij te moeilijk.
Richard B.

KLopt weer

Trouwe cursist al derde cursus. Ook deze klopt weer super
Jantien

Vooruit

Ik ben over de streep getrokken door de docent na gevorderden dus vooruit! En heb geen spijt. Toffe cursus weer.
H. K.

Heel praktisch

Goeie opleiding, heel praktisch. Door werkgever vergoed dus bofje maar ik kwam met veel plezier elke les.
K. Mannings

SEO module
Tijdens deze module leert u seo: zoekmachine optimalisatie. U gaat de door u gebouwde websites optimaliseren zodat ze goed gevonden kunnen worden door onder andere google. U voegt aan uw code elementen toe die daarbij helpt. Maar u leert ook hoe u het beste de code kunt opmaken en wat wel en niet mag. En helpt!

Les 1 en 2 worden gecombineerd: u hebt twee keer anderhalf uur les met een korte pauze.
Zo leert u zoveel mogelijk techniek die u thuis of op het werk kunt toepassen en is er ruimte
Voor vragen.

 

1: 1 theorie

Tijdens deze module gaat u de gemaakte websites leren optimaliseren. U kunt dan wel een mooie website hebben: hij moet ook goed gevonden kunnen worden.

Tijdens de eerste les van anderhalf uur gaat u leren wat SEO is, waarom het wordt gebruikt en door wie het goed en verkeerd wordt toegepast. U gaat kijken naar de geschiedenis van SEO om valkuilen te vermijden en u gaat leren hoe u een website voor Google kunt optimaliseren. Het maken van een sitemap komt aan bod en u leert welke consequenties het optimaliseren van een pagina kan hebben.

De achtergrond van SEO
Ontwikkelingen
Te vermijden technieken

2: praktijk

Tijdens les 2 maakt u kennis met verschillende technieken voor het optimaliseren van webpagina's.

U gaat aan de slag met enkele voorbeelden en praktijkopdrachten en leert welke techniek het handigst is tijdens het opmaken van webpagina's.

Tijdens deze module leert u natuurlijk ook welke technieken zijn toegestaan en welke u dient te mijden. Er is ruimte voor vragen zodat u zoveel mogelijk opsteekt en op het werk of thuis kunt gebruiken.

SEO technieken in uw webpagina's
Slimme instellingen
Uw website en zijn structuur
Dreamweaver en SEO

Examen webdesign opleiding

 

Slotstuk: uw examen

Voor het examen van uw opleiding dient u een website te bouwen waarin u alle componenten zelf maakt. Het spreekt voor zich dat u alle elementen positioneert, Flash animaties invoegt en werkende formulieren. Met uw zelf bewerkte beeldmateriaal is de websites af. U uploadt de website naar het domein van uw keuze en stuurt de link zodat we ernaar kunnen kijken en hem kunnen evalueren.

Evaluatie

Uw werk wordt na de toets persoonlijk geëvalueerd door een professionele docent. Als u tijdens de opleiding huiswerk inleverde en de slotopdracht van voldoende niveau is ontvangt u het certificaat.

 

Wanneer zijn toetsen & examen?

De toetslessen en het examen dienen binnen twee maanden na de laatste les van uw opleiding te vallen. Ze vallen meestal op een van de vaste toetsvrijdagen. U mag de tijd zelf bepalen tussen een start om 10:00 uur en een uiterste afloop om 17:00 uur. Lees meer over de toetsdagen en schrijf u hiervoor in.

webdesign en Cursus vragen (klapt uit)

Wat is Dreamweaver?

Dreamweaver is een programma van Adobe (en is oorspronkelijk ontwikkeld door Macromedia), net als Illustrator, Photoshop en Flash. Dreamweaver wordt gebruikt om websites te bouwen, vanaf nul. Maar u kunt ook gebruik maken van sjablonen (templates) zodat u sneller klaar bent.

Dreamweaver wordt ingezet voor het bouwen en bijhouden van websites die online zijn gepubliceerd, of in intranetten. U kunt pagina's maken, plaatjes en formulieren invoegen en de opmaak helemaal zelf bepalen.

Met Dreamweaver kunt u tegelijk code design zien zodat u niet 'blind' zit te werken. Zo houdt u grip op de basis van uw opmaak.

De grote kracht zit hem in de vrijheid: u kunt alle kanten op en zelf alles ontwerpen, sjablonen gebruiken of Dreamweaver combineren met bijvoorbeeld WordPress en andere CMS systemen.

Is Dreamweaver moeilijk?

Nee, Dreamweaver is niet moeilijk als u vanaf het begin goed alles leert gebruiken. Dreamweaver is een programma waarin heel veel mogelijk is, het is dus handig om te precies te leren wat u nodig hebt om uw eigen doel te bereiken. Zo hoeft u niet elk onderdeel te leren kennen, dat is niet nodig.

Het 'moeilijke' deel is vaak de code. De meeste cursisten hebben nog nooit HTML code of CSS code gezien, laat staan dat ze hem ooit hebben geschreven. Maar ze leren het allemaal met veel plezier.

Als creatieve gebruiker zult u meer wensen hebben. U zit dan al snel kleuren aan te passen en te schuiven met elementen: u bent aan het vormgeven. En ook hiervoor is Dreamweaver perfect, het is ervoor ontwikkeld.

Ik gebruik een oude dreamweaver

Adobe implementeert bij de ontwikkeling van Dreamweaver de nieuwste richtlijnen van de ontwikkelaars van de HTML en CSS code in de software.

Dus kan een oudere versie verouderde code genereren die niet door de huidige browsers ondersteund hoeft te worden. Dat kan natuurlijk een probleem zijn: bepaalde onderdelen van een website kunnen hierdoor onzichtbaar zijn, of formattering die u gebruikt wordt niet herkend.

Ook kan (X)HTML5 kan niet door een oudere Dreamweaver versie worden gegenereerd en wordt code volgens oudere normen gecheckt.

Als u code kunt schrijven en weet wat goed en fout is kunt u een oudere Dreamweaver prima gebruiken. Dan weet u waar u op moet letten.

Wat kan ik met Dreamweaver?

Websites vanaf nul bouwen

U kunt met Dreamweaver een website vanaf nul zelf bouwen. U zet de structuur op met behulp van HTML. Deze code schrijft u zelf of u laat hem door Dreamweaver genereren.
U bepaalt zelf de layout en wat er op de pagina's wordt geplaatst.

WordPress blogs/sites bewerken

U kunt een WordPress of andere gegenereerde website of blog aan Dreamweaver koppelen. U kunt de layout en opmaak dan perfect sturen en aanpassen.

Templates voor WordPress maken

Als u met WordPress gaat werken zult u de beschikking hebben over veel kant en klare templates ('themes'). Maar het is natuurlijk het leukst die zelf te ontwerpen. Dat kan met Dreamweaver prima worden gedaan.

Portfolio's online zetten

Een geliefde taak is het ontwerpen en publiceren van een online portfolio. Dat gaat met Dreamweaver perfect, alle mogelijke foto's en andere inhoud kan worden ingevoegd. Maak de perfecte portfolio's voor uzelf en anderen.

Nieuwsbrieven ontwerpen

U kunt met Dreamweaver ook nieuwsbrieven ontwerpen en deze erna integreren in alle systemen die HTML en CSS kunnen verwerken. En dat zijn inmiddels gelukkig de meesten. U bepaalt hoe de nieuwsbrief is opgemaakt en wat de inhoud is.

Dynamische content gebruiken

U kunt in Dreamweaver perfect PHP elementen combineren met statische pagina's, of alles juist opbouwen met behulp van dynamische elementen. Met Dreamweaver kunt u dus ook alle mogelijke pagina's en websites bijhouden, in welke editor ze ook zijn gemaakt of samengesteld.U kunt met statische en/of dynamische content werken zodat u volledig flexibel bent

CMS systemen koppelen

U kunt diverse CMS systemen koppelen aan Dreamweaver. U kunt zelfs gebruik maken van content die door een database wordt gegenereerd.

websites onderhouden

Dreamweaver wordt veel gebruikt om websites bij te houden. Omdat u in Dreamweaver code, design of beide tegelijk kunt zien is het bijhouden van websites met Dreamweaver heel makkelijk te doen.

websites beheren

In Dreamweaver zit een beheersysteem dat bijhoudt waaruit de website is opgebouwd. Zo kunt u Dreamweaver links laten checken of ervoor zorgen dat er meldingen komen van ontbrekende bestanden of bestanden die per ongeluk zijn hernoemd of verkeerd zijn geplaatst.

Sjablonen maken en gebruiken

U kunt in Dreamweaver sjablonen (templates) aanmaken. Zo kunt u snel pagina's genereren die in structuur precies zijn als andere pagina's. Dat scheelt veel geld. Zo'n nieuwe pagina kunt u dan voorzien van zijn eigen inhoud en hem gebruiken in de website. Ideaal.

Moet ik HMTL code leren?

U hebt het strikt genomen niet nodig, er zijn editors waarmee u zonder kennis van code websites kunt genereren, denk bijvoorbeeld aan WordPress.

Maar kijk eens naar het knopje 'vragen' hierboven. De HTML code bepaalt dat dat knopje er moet staan. Hetzelfde geldt voor de kolom waarin ik dit typ. HTML bepaalt dat de tekst erin komt te staan en dat het een kolomvorm is.

Als u zelf de structuur wilt bepalen en wilt uitmaken waar de elementen van uw pagina, zoals een header, een navigatiemenu et cetera, moeten staan, dan hebt u kennis van HTML code nodig. Laat u niets wijsmaken. Ook met Dreamweaver is kennis van HTML nuttig: u hebt grip op wat er gebeurt. Bovendien zult u uw websites vaak willen optimaliseren: SEO technieken toepassen om hem beter vindbaar te maken voor bijvoorbeeld Google. U kunt dan makkelijk code op de goede plek plaatsen.

Wat kan ik met HTML code?

Met HTML code bepaalt u de structuur van de pagina. U bepaalt ermee welke elementen worden vertoond in de browsers. Met HTML geeft u dus aan wat er zichtbaar is.

Voor elk element is een bepaalde code nodig. Dit zijn de 'tags' en de 'attributen'. Een 'tag' is een woord waarmee u aangeeft wat voor element het is. Zo is er voor het aangeven van een plaatje dus een tag nodig, en wel de tag 'img'. Kort voor 'image', zo makkelijk kan het dus zijn.

De attributen zijn extra's bovenop die tags. Daarmee geeft u de soort of specificatie zo'n element heeft. Een attribuut voor een plaatje, een 'img', kan bijvoorbeeld de bronvermelding zijn. Zo weet de browser waar het plaatje moet worden opgehaald zodat het kan worden vertoond.

IS HTML code moeilijk?

Nee, HTML code is niet moeiijk.

Zoals ik net schreef: de code is opgebouwd uit tags en attributen. U leert tijdens de cursus 'HTML, CSS en Dreamweaver' al deze code schrijven in drie lessen. Maar u kunt hem ook leren tijdens de cursus HTML.

HTML is logisch opgebouwd en komt in diverse 'smaken'. Zo is er bijvoorbeeld HTML5. U leert alles wat nodig is tijdens de cursus van uw keuze.

Moet ik CSS code leren?

CSS code is belangrijk: hij staat aan de basis van alle opmaak op een webpagina. Kijk weer eens naar het knopje 'vragen' hier links boven. Het staat er omdat HTML dat bepaalt. Maar 'er zijn' is niet genoeg, het moet er ook leuk uitzien. Het is geel, het heeft ook een bepaald formaat en staat op een specifieke plek. De tekst erin is vet. Dat wordt allemaal bepaald met CSS.

Kijk naar twee voorbeelden van exact dezelfde heel eenvoudige pagina om het verschil te zien.

Pagina zonder CSS
Pagina met CSS

Wat kan ik met CSS code?

Met CSS code bepaalt u, zoals u al kon zien als u op de twee links hiernaast klikte, het uiterlijk van de elementen op de pagina en zelfs van de pagina zelf.

U hebt CSS nodig voor de vormgeving en HTML voor de structuur. De twee codes werken samen, het is niet het een of het ander.

HTML vertelt de browser wat hij moet tonen.
CSS vertelt de browser hoe dat eruit moet zien.

Is CSS code moelijk?

Nee, CSS code is niet moeilijk. Het is een mooie, schone taal.

U leert alles vanaf de eerste syntax tijdens de 'HTML, CSS en Dreamweaver' cursus. U kunt ook de CSS en Dreamwaver cursus volgen als u alleen CSS wilt leren en u al weet hoe Dreamweaver werkt.
Daarna gaat u verder met CSS: stijlen, klassen en speciale mogelijkheden komen aan bod.

Waarom zou ik dreamweaver leren, is WordPress niet veel moderner?

Systemen als WordPress zijn iets heel anders. Daarmee ontwerpt u geen websites. Als u een website vanaf nul wilt bouwen en volledige flexibiliteit wilt zult u hem zelf moeten bouwen zonder met een aan een CMS systeem gekoppeld sjablonen te werken. Zo kunt u een eigen ontwerp maken zonder een vast sjabloon. En: u kunt het ontwerp dat u in Dreamweaver maakt gebruiken als 'theme' voor WordPress.

De code die ook achter WordPress websites wordt gebruikt is weer: HTML. En als er iets mis gaat dient u dus te weten wat u moet doen. Daar komt het altijd op neer.

Kan ik ook WordPress leren?

Ja natuurlijk. LearningTrain biedt een speciale WordPress cursus aan waarin u leert hoe u WordPress installeert, hoe u het opzet en kunt gebruiken.

U leert diverse onderdelen invoegen en natuurlijk ook contact maken met de database. Die database leert u bovendien ook aanmaken, zo hebt u alles zelf onder controle.

Meer over de WordPress cursus.

Kan ik met WordPress, Joomla, Drupal etc. websites bouwen?

Dit zijn content management systemen. Kort gezegd is dat het volgende: de inhoud van de website wordt beheerd. Elke tekst en elk plaatje staat in een database waar het op het gewenste moment uit kan worden gehaald.

Het uiterlijk van de website wordt niet door die database bepaald. Die bepaalt u zelf als u kennis hebt van HTML en CSS, of u gebruikt een kant en klaar sjabloon waar u vervolgens aan gebonden bent. Met Dreamweaver kunt u een ontwerp bouwen.

Wat heb ik als webdesigner nodig?

Als webdesigner hebt u maar heel weinig nodig. U zou bij wijze van spreken al met alleen Notepad kunnen werken en op die manier een website maken.

Maar natuurlijk zult u bepaalde taken willen uitvoeren. Misschien wilt u beeldmateriaal schalen. Of u wilt het ontwerp van de website maken. Het is mogelijk dat u Flash animaties wilt maken en invoegen. Of dat u de website niet alleen aanlevert maar hem ook online zet.

U hebt dus meestal meerdere programma's nodig, lees hiernaast welke.

Verder hebt u als webdesigner gevoel voor vlakverdeling nodig. Dat hebben de meeste cursisten nog niet als ze beginnen: u leert dus waar u op dient te letten. Vooral het evalueren van uw huiswerk is hiervoor dus belangrijk.

Welke programma's heb ik nodig?

Als webdesigner en webbouwer hebt u meerdere programma's nodig. Het zal van uw taken afhangen wat u nodig hebt, de meeste cursisten leren niet alles.

Illustrator
Met Adobe Illustrator kunt u heel handig websites ontwerpen. De website van LearningTrain is er ook mee ontworpen. En let op: ontwerpen is iets heel anders dan bouwen. Het ontwerp is statisch. In Dreamweaver wordt het als leidraad gebruikt om de website te bouwen.

Photoshop
Ook in Photoshop kunt u een website ontwerpen. Het gaat alleen wat onhandiger en kost veel meer tijd.
Maar: Photoshop hebt u wel weer nodig voor het bewerken van de foto's in die websites.

FTP programma
Als u zelf de websites online gaat zetten doet u dit met een echt FTP programma. Met Dreamwaveaver kan het ook maar een echte FTP client is veel handiger.

Flash
Als uw klanten een geanimeerde banner willen of een snelle, kleine animatie kan die mooi met Flash worden gemaakt. Maar: Flash wordt ook gebruikt voor apps. Ja, ook voor Mac. Handig.

Moet ik Engels kunnen?

Ja, dat is wel heel handig. Kennis van de Engelse taal is handig om de volgende redenen.

HTML en CSS zijn in het Engels
De HTML en CSS code zijn ontwikkeld in het Engels. Het is dus handig als u bijvoorbeeld weet dat een 'img' de afkorting van 'image' is, en 'font' een lettertype betekent.

Hulp op fora en websites
De meeste hulp en extra's worden op fora in het Engels gegeven. Als u hulp nodig hebt zult u dus Engels moeten kunnen lezen, vooral omdat het automatisch laten vertalen op zo'n moment echt de mist in gaat.

Software
De software die u aan Dreamweaver en andere programma's kunt koppelen is meestal in het Engels en niet vertaald in het Nederlands.
Wij installeren de software in de originele taal: in het Engels.

W3C
De 'waakhond' van alles wat met webpagina's en code te maken heeft is een Amerikaans instituut. Vrijwel alle literatuur is daarop in het Engels. Handig als u het kunt lezen.

Kan ik HTML5 leren?

Ja, natuurlijk. U kunt HTML en HTML5 code leren tijdens verschillende cursussen.

HTML5 code is vrijwel gelijk aan HTML, er zitten wat extra tags en mogelijkheden in HTML5, u leert dit vanzelf en komt het tijdens verschillende cursussen dus ook tegen.

kan ik PHP leren?

PHP is een aparte codetaal. Het schrijven van deze code is makkelijk maar de mogelijkheden zijn enorm. Het komt neer op het leren van de code en het vormen van logische commando's die op de server worden uitgevoerd.

Het beste is het om, als u echt zelf PHP wilt kunnen schrijven, ergens een aparte opleiding te volgen voor PHP.

kan ik javascript leren?

Javascript is een aparte codetaal. En net als PHP zal het flink wat tijd kosten om deze taal machtig te worden. U bent het beste af met een speciale javascript opleiding.

U komt wel javascript tegen tijdens de Dreamweaver Gevorderden Cursus en zult elementen leren aanpassen.

Welke cursus moet ik kiezen?

 

Is een opleiding niet beter?

• Websites ontwerpen

Voor het ontwerpen van websites is een programma nodig waarin u een opmaak kunt ontwerpen, elementen van kleur kunt voorzien, tekst kunt invoegen en waarin u foto's kunt plaatsen zodat een totale indruk, een ontwerp, voor een pagina ontstaat. Een visuele editor is handig.

Adobe Illustrator
Dit is het meest handige programma voor het ontwerpen van websites.

Adobe Photoshop
Dit is de tweede keuze voor het ontwerpen van websites maar is onontbeerlijk voor het bewerken van de foto's in die websites.

• Websites bouwen

Voor het daadwerkelijk bouwen van de websites hebt u genoeg aan Dreamweaver. Het programma is zo uitgebreid en zit zo vol mogelijkheden dat een andere editor een stuk minder goed zal voldoen. En nogmaals: WordPress, Joomla en Drupal bijvoorbeeld zijn géén programma's om websites mee te bouwen en zeker niet te ontwerpen. U hebt daarvoor kennis van code nodig en, als u handig wilt werken, Dreamweaver.

Websites bouwen leert u tijdens:

HTML, CSS en Dreamweaver
Dreamweaver Gevorderden (geavanceerd)

• Websites onderhouden

Dit leert u al tijdens de eerste Dreamweaver cursus. Maar natuurlijk kunt u alles nog beter stroomlijnen als u meer kennis bezit.

HTML, CSS en Dreamweaver
Dreamweaver Gevorderden (geavanceerd)

• HTML code leren

Voor alleen het leren van de HTML code hebt genoeg aan de cursus HTML Code. Dit is handig als u de code ergens in nodig hebt.

Cursus HTML Code

CSS code leren

U kunt, als u al weet hoe HTML code werkt, de behoefte hebben aan het leren van CSS code. Deze helpt u om bijvoorbeeld WordPress websites een ander uiterlijk te geven. U werkt hiervoor met Dreamweaver, kennis van Dreamweaver is dus nodig.

CSS code cursus

CSS3 cursus

Als u al CSS code kunt kunt u de behoefte voelen om deze kennis aan te vullen met de fantastische extra's in CSS3. U leert hierin werken met bijvoorbeeld ronde hoeken, rotatie, transparantie en heel wat meer zoals de CSS transitions.

CSS3 cursus

• Webanimaties maken

Dit leert u tijdens de Flash cursus. Deze cursus bereidt u ook voor op het ontwerpen in Flash, dit kan heel goed van pas komen als u later apps wilt (laten) ontwikkelen.

Flash Cursus

• WordPress leren

U kunt hiervoor de WordPress cursus volgen. Leer WordPress installeren, de database koppelen en het uiterlijk aanpassen zodat u snel aan de slag kunt.

Cursus WordPress

• Websites optimaliseren

Hiervoor kunt u Dreamweaver gebruiken maar elke editor volstaat. De technieken die u nodig hebt om een website goed vindbaar te maken leert u, waarna u de kennis in de code zult moeten implementeren. Dreamweaver is erg handig voor dit soort werk.

HTML, CSS en Dreamweaver (als u nog niet weet hoe Dreamweaver werkt en ook code wilt leren)
HTML cursus als u code wilt leren
SEO cursus

***

• De webdesigner opleiding

Tijdens de webdesigner opleiding leert u alles wat nodig is om u voor te bereiden op webdesign en website onderhoud. U leert het volgende:

Websites ontwerpen en
Beeldmateriaal voor websites maken

U gebruikt hiervoor Photoshop.

Websites bouwen en onderhouden
Dit gaat u met Dreamweaver leren doen, u leert ook HTML code en CSS code.

Flash animaties en Flash design
U leert dit zodat u snel een geanimeerde banner of meer kunt aanleveren en om later, mocht dit nodig zijn, in Flash te ontwerpen voor het gebruik in apps.

SEO: zoekmachine optimalisatie
Hiervoor gebruikt u speciale technieken, u past deze toe door middel van Dreamweaver.

Webdesigner Opleiding

Snel contact?

HotMail en Gmail plaatsen onze reactie vaak in een verkeerde map of verwijderen hem. Bel ons als u geen snelle reactie ontvangt.

Naam


Vul uw naam in.

Emailadres


Vul uw email adres in.Ongeldige opmaak.

Vul uw reactie in


Vul een reactie in.

Liever bellen?
Dat kan natuurlijk ook.
020 6820080

Ik schrijf
me in!

Terug naar boven