Illustrator artwork, vector graphics
adobe cursus amsterdam, gecertificeerde Adobe partner
  • Illustrator artwork, vector graphics
    Neem gerust contact op
  • Contacteer LearningTrain
    We horen graag van u
  • Photoshop cursus in Amsterdam
    Stel al uw vragen, iemand kan u helpen

Vragen over Illustrator Cursus, Photoshop, InDesign en meer

Illustrator
Photoshop
Grafisch Vormgeven
Webdesign

Vind hieronder vragen om uw goede Illustrator cursus, Photoshop cursus of InDesign en web design cursus te vinden.

Het kan best lastig zijn om te weten welke Illustrator cursus voor u het beste is. Er zijn zoveel mogelijkheden, bent u beginner of gevorderde, wat moet u gaan doen? Vind hieronder alvast wat vragen en antwoorden.
Wilt u meer weten? Bel gerust 020 6820080.

Antwoord

Als u dit wilt leren en nog met Illustrator moet beginnen is het het beste om de Illustrator Cursus te volgen: u leert dan alles vanaf nul én leert met de intuitieve tekengereedschappen werken. Aan het eind van de cursus kunt u al met Illustrator tekenen en illustreren.

Illustrator Cursus

Antwoord

Als u nog met Illustrator moet beginnen is het het beste om te beginnen met de Illustrator Cursus te volgen: u leert dan alles vanaf nul. Daarna kunt u doorgaan met een van de volgende cursussen:

Illustrator Cursus Gevorderden
Hierin leert u niet alleen technisch tekenen, u leert ook extra tekentechnieken die een waardevolle aanvulling zijn op uw vaardigheden.

Illustrator Cursus Pen & Pad
Tijdens deze cursus leert u alleen overtrekken en technisch tekenen. De cursus is flexibel en geschikt voor zij die alleen met het 'Pen' gereedschap moeten leren werken.

Antwoord

Logo's ontwerpen is een vak apart, u zult hiervoor veel Illustrator gereedschappen moeten kunnen gebruiken om alles mooi strak te krijgen. Bovendien is kennis van kleur en vorm cruciaal, net als het kiezen voor de goede tekentechniek om tijd te besparen en alles uit Illustrator te halen. Aan de volgende cursussen hebt u in principe echt genoeg maar u kunt altijd nog meer leren natuurlijk!

Illustrator Cursus
Illustrator Cursus Gevorderden

Antwoord

Als u nog niets van Illustrator weet en dessins moet leren maken wordt meer van u verwacht. Aan alleen de cursus Illustrator voor Mode hebt u dan niet genoeg. Bovendien sluit de Illustrator Cursus dan beter aan op uw wensen. De volgende cursussen zijn voor u.

Illustrator Cursus
Illustrator Cursus Dessins

Antwoord

Het ligt eraan wat u precies in Illustrator zult moeten doen. Als u alleen kleuren moet aanpassen zoals vaak in mode nodig is hebt u genoeg aan de Illustrator Cursus. Maar als u ook daadwerkelijk elementen in vorm moet gaan aanpassen is meer kennis nodig, u zult dan meestal ook de Illustrator Gevorderden Cursus nodig hebben.

Illustrator Cursus
Illustrator Cursus Gevorderden

Antwoord

Als u nog niet weet hoe Illustrator hebt kunt u het beste beginnen bij het begin, met de Illustrator Cursus. U leert dan ook al meer intuitief overtrekken. Daarna kunt u door met de cursus Illustrator Gevorderden om nog meer technieken te leren, of u volgt de cursus Overtrekken om alleen te leren overtrekken.

Cursus Illustrator
Cursus Illustrator Gevorderden
Cursus Illustrator Pen & Overtrekken

Antwoord

Als u Illustrator al goed kent kunt u de eerste cursus overslaan en direct leren overtrekken. U kunt dan of de Gevorderden Cursus volgen waarin nog meer tekentechnieken worden behandeld, of u leert echt alleen maar overtrekken. De meeste cursisten vinden het fijn om de Gevorderden Cursus te volgen.

Cursus Illustrator Gevorderden
Cursus Illustrator Overtrekken Met De Pen

Antwoord

Als u al met Illustrator kunt werken kunt u instappen met de Illustrator Gevorderden Cursus. Als u er nog geen ervaring mee hebt bent u het beste uit met of de Illustrator Cursus + Illustrator Cursus Gevorderden of Illustrator Cursus + Illustrator Pen & Overtrekken met de pen.

Illustrator Cursus
Illustrator Cursus Gevorderden
Illustrator Cursus Pen & Overtrekken

Antwoord

Begin dan met de eerste Photoshop Cursus, u leert hierin alles vanaf het begin.

Photoshop Cursus

Antwoord

Dan is de cursus Photoshop Maskers voor u. U hebt hier al veel kennis voor nodig, lees wat u ervoor nodig hebt door te lezen wat er tijdens de verschillende Photoshop cursussen wordt behandeld.

Photoshop Maskers Cursus

Antwoord

In dat geval kunt u het beste beginnen met de Photoshop Cursus. Omdat u ook kwaliteitsfoto's moet leren produceren hebt u erna ook de Photoshop Gevorderden Cursus nodig.
Als u het beeldmateriaal echt perfect wilt krijgen kan het nodig zijn om ook de Photoshop Expert Cursus of de Photoshop Maskers Cursus te volgen. Bouw het stap voor stap op en kijk of u die echt nodig hebt, u kunt ze gewoon apart boeken.

Photoshop Cursus
Photoshop Cursus Gevorderden
Photoshop Cursus Expert
Photoshop Maskers Cursus

Antwoord

In principe hebt u genoeg aan de Photoshop Cursus, u leert daarin al met lagen werken, fotocollages maken en tekst toevoegen en bovendien met bijzondere effecten werken om mooie resultaten te krijgen. Ook de eerste correcties komen daarin aan bod. U kunt later altijd nog beslissen om nog meer te leren.

Photoshop Cursus

Antwoord

In dat geval bent u beter uit met training op maat: u kunt dan precies leren wat u nodig hebt en leren werken met de nieuwste gereedschappen en functies.

Photoshop training op maat

Antwoord

Als grafisch vormgever is het slim om ook met Photoshop te kunnen werken. Als u nog niets van Photoshop weet kunt u ook in dit geval het beste bij de basis beginnen.

Photoshop Cursus
U leert eerst vanaf nul Photoshop gebruiken en welke handigheidjes u kunt gebruiken voor later gebruik in InDesign.

Photoshop Gevorderden Cursus
En daarna gaat u door met meer specialistische toepassingen zoals aanpassen van kleur, contrast en kleurwaarden en bovendien leert u dan ook beeldmateriaal restaureren en ongewenste delen op de goede manier verwijderen.

Antwoord

U kunt het beste de Photoshop Cursus volgen, daar hebt u in de meeste gevallen al echt genoeg aan. Mocht u later meer nodig hebben dan kunt u dit natuurlijk gewoon bijboeken.

Photoshop Cursus

Antwoord

In Lightroom kunnen veel dingen die in Photoshop ook mogelijk zijn maar toch is alles in Photoshop ook wel anders. U kunt onder andere met speciale lagen werken en composities maken. Als fotograaf bent u wel gewend aan specialistische aanpassingen dus in de meeste gevallen willen fotografen de Photoshop Opleiding volgen. U kunt ook genoeg hebben aan de Photoshop Cursus plus de Photoshop Cursus Gevorderden.

Photoshop Cursus
Photoshop Opleiding

Antwoord

U hebt in dat geval genoeg aan de InDesign cursus. Tijdens die cursus leert u hoe u met InDesign ontwerpen maakt voor tijdschriften, brochures en boeken: u leert grafisch vormgeven.

InDesign Cursus

Antwoord

In dat geval bent u goed op weg om een allround ontwerper te worden! U wilt niet alleen al het beeldmateriaal kunnen vormgeven en daarmee in combinatie met tekst mooie ontwerpen maken voor tijdschriften maar u wilt ook het beeldmateriaal kunnen bewerken.

Beeldmateriaal in InDesign valt grofweg uiteen in twee soorten: illustraties en foto's. De foto's kunt u met Photoshop bewerken, de illustraties met Illustrator. En daarmee kunt u ze natuurlijk ook helemaal zelf leren samenstellen.

Illustraties zelf maken
Hiervoor gebruikt u Adobe Illustrator. Maar er zijn twee niveau's: het intuitieve niveau en het professionele niveau waarmee u strakke infographics en logo's kunt maken.

Foto's bewerken en collages maken
Hiervoor gebruikt u Adobe Photoshop. U kunt als grafisch vormgever het beste zowel de eerste als de Gevorderden Photoshop Cursus volgen: u leert dan niet alleen van alles over collages maken en beeldmateriaal combineren maar ook hoe u kleuren bewerkt, met resoluties omgaat, beeldmateriaal restaureert en aanpast.

Alles bij elkaar zetten
Hiervoor gebruikt u InDesign. U combineert uw illustraties als vrije tekeningen, infographics en logo met de foto's als collages en fijn afgestemde productfoto's.

Welke cursus hebt u nodig?
Om dit allemaal te kunnen doen hebt u de volgende cursussen nodig, of kies voor een complete opleiding.

Illustrator Cursus (niveau 1)
Illustrator Gevorderden Cursus (niveau 1)

Photoshop Cursus (collages, combinaties en tekst)
Photoshop Cursus gevorderden (beeldcorrectie, resoluties, restauratie en aanpassingen)

InDesign Cursus

Alles bij elkaar?
Grafisch Vormgeven Opleiding PRO

Antwoord

Nee, daar hebt u niet per se InDesign voor nodig. U kunt in Illustrator ook beeldmateriaal (foto's, illustraties en heel wat meer) combineren met tekst, daar is Illustrator heel goed in.
Posters maken kan ook in Photoshop. Maar... echt ontwerpen is nou niet echt het sterkste punt van Photoshop en de opties voor tekst zijn daarin minder uitgebreid.

Cursus Illustrator
Cursus Photoshop

Antwoord

Voor het ontwerpen van websites, dus niet voor het bouwen ervan, is Illustrator het handigste. U kunt daarin alle elementen makkelijk verplaatsen en omkleuren en ook het toevoegen van tekst is een fluitje van een cent.
Het ontwerpen van websites wordt (of werd) ook vaak in Photoshop gedaan, meestal was dat door onbekendheid met Illustrator.
Een website kan zelfs met InDesign worden ontworpen. Maar dat is toch wel een beetje te veel gedoe aan het worden. Het meest efficiënt is werken met Illustrator.

U kunt beide gebruiken voor het ontwerpen van websites. Maar let op: dit is dus echt alleen het ontwerpen, niet het bouwen van de functionele website.

Illustrator Cursus
Photoshop Cursus

Antwoord

U bent in ieder geval hard op weg om een professionele designer te worden! Hiervoor hebt u wel het nodige aan vaardigheden nodig.

U hebt Photoshop nodig voor het bewerken van de foto's die u op de websites gaat gebruiken. U zult die immers alleen al op maat moeten kunnen maken. Als u ook echt professionele foto's wilt kunnen bewerken hebt u nog meer kennis van Photoshop nodig.

Voor het ontwerpen van de website hebt u een grafisch programma nodig als Illustrator of Photoshop. Kunt u al Photoshop? Dan kunt u dat deel overslaan. Maar het moet gezegd... Illustrator is voor het ontwerpen van websites (zoals deze) wel erg handig.

Het bouwen van de websites doet u, als u echt vanaf nul alles zelf onder controle wilt hebben, met Dreamweaver. Hierin schrijft u de code en bepaalt u alles wat er op de website moet komen. U geeft alles zijn plek en voegt het beeldmateriaal dat u zelf hebt bewerkt of zelfs gemaakt toe.

Cursus Photoshop (voor de meest gebruikelijke beeldbewerking en ontwerp)
Cursus Photoshop Gevorderden (voor extra specialistische bewerkingen)
Cursus Illustrator (als u Photoshop al kent en als u makkelijker wilt ontwerpen)
Cursus HTML, CSS & Dreamweaver
Cursus Dreamweaver Gevorderden

Antwoord

U bent het beste uit met Dreamweaver. U kunt hierin vanaf nul de code schrijven of dit door Dreamweaver laten doen. Daarnaast biedt de Dreamweaver interface alle mogelijkheden om diverse media toe te voegen voor beeld en geluid. Zo bouwt u niet alleen precies wat u wilt maar de websites worden ook echt vanaf nul helemaal naar wens van uw klant.
Het grote voordeel hiervan is bovendien dat u erg handig wordt met een interface voor webdesign en later makkelijk uw weg vindt in content management systemen.

Voor wat het niveau betreft: u kunt het heel basic houden of juist meer de diepte ingaan en bijvoorbeeld leren werken met CSS positionering. Kijk naar de volgende cursussen, deze zijn voor u geschikt.

Dreamweaver Cursus (compleet met HTML en eerste CSS)
Dreamweaver Gevorderden Cursus (compleet met CSS positionering en meer)
Dreamweaver Professional Cursus (met oa PHP en CSS3)

Antwoord

Dat ligt er maar helemaal aan hoe die bestaande website is gebouwd. Als hij uit zelf ontwikkelde code bestaat kunt u deze makkelijk met Dreamweaver bijwerken. Maar als hij met WordPress is gemaakt kunt u het beste WordPress leren gebruiken. En dan heb ik het nog niet gehad over custom content management systemen... Kijk altijd eerst naar wat nu voor het onderhoud wordt gebruikt. Als de website is opgebouwd uit HTML pagina's, eventueel complete HTML pagina's met .php extensie, dan kan Dreamweaver worden gebruikt.

Dan nog het niveau: als de website modern is opgemaakt bestaat hij uit elementen die met CSS positionering worden vormgegeven. U hebt dan ten eerste kennis nodig van zowel HTML als CSS maar bovendien ook van CSS positionering en extra functionaliteit.

Dreamweaver Cursus (eenvoudige websites)
Dreamweaver Cursus Gevorderden (websites met CSS positionering en meer)
Dreamweaver Cursus Professional (voor meer PHP en opties)
WordPress Cursus

Antwoord

In dat geval kunt u de cursus WordPress volgen. U leert hierin hoe u vanaf nul een website/blog maakt met behulp van WordPress.

Antwoord

Voor u is WordPress heel geschikt. Maar omdat de websites ook bijzonder dienen te zijn hebt u wel meer kennis nodig dan alleen kennis van WordPress: uw websites dienen immers maatwerk te zijn.

U hebt in dit geval kennis nodig van HTML en CSS plus CSS positionering. U kunt dit allemaal leren tijdens de volgende twee cursussen, aangevuld met de cursus WordPress. Het mooie daarvan is dat u HTML en CSS leert binnen de Dreamweaver omgeving, deze is dan makkelijk in te zetten voor het ontwerpen en testen van de layout. U kunt daarna zelf templates maken die u voor een zelf te maken 'WordPress Theme' kunt gebruiken.

Dreamweaver Cursus (HTML code, CSS code en Dreamweaver)
Dreamweaver Cursus Gevorderden (CSS positionering en meer)
Cursus WordPress

Antwoord

In dat geval bent u al klaar met de HTML Code Cursus. U leert hierin de meest voorkomende opmaak, de totale structuur van een pagina, HTML formattering en hoe u bijvoorbeeld beeldmateriaal en links toevoegt, allemaal met HTML code.

Cursus HTML Code

Antwoord

U bent dan het beste uit met de cursus HTML Code & CSS Code. U leert hierin de meest voorkomende HTML opmaak, paginastructuur en formattering, beeldmateriaal en links toevoegen en ook werken met inline CSS stijlen zodat u al snel CSS kunt oppikken.

Cursus HTML Code & CSS Code

 

 

 

^

contact