Illustrator artwork, vector graphics
adobe cursus amsterdam, gecertificeerde Adobe partner
 • Illustrator artwork, vector graphics
  Neem gerust contact op
 • Contacteer LearningTrain
  We horen graag van u
 • Photoshop cursus in Amsterdam
  Stel al uw vragen, iemand kan u helpen

Achtergrond, geschiedenis &
Missie

LearningTrain is in juni 2003 opgericht.

Het doel was om mensen nieuwe vaardigheden te leren zodat ze high-demand werk aan zouden kunnen in de grafische en web sector. Lees hieronder door.

Het begin

Het begin was eenvoudig met als doel om creatieve uitkeringsgerechtigden vaardigheden te leren waardoor ze meer kans op een baan zouden maken in de grafische en webdesign sector.

De cursisten hadden die belangstelling dus ook sterk. Ze leerden Photoshop, Illustrator en webdesign. Ze werden gestuurd door uitkeringsinstanties en resocialisatiebureau's wat scholing boeiend en bevlogen maakte.

Er werd bewust geen reclame gemaakt: de doelgroep werd op die manier klein en meer persoonlijk gehouden.

Bedrijfsleven

Al na een anderhalf jaar bleek dat geen reclame maken niet werkte: LearningTrain werd ontdekt door het bedrijfsleven. En hoe!

Steeds meer bedrijven huurden LearningTrain in of stuurden medewerkers om hier scholing te krijgen. Er werden dus ook Engelstalige cursussen en opleidingen ontwikkeld en via bedrijven als Shell kwamen expats voor training.

Er kwamen nieuwe cursussen bij, een zelfs op 'Serious Request' van cursisten. De cursussen en opleidingen werden specialistischer en direct inzetbaar in het bedrijfsleven.

De Grote Crisis & erna

Tijdens de crisis ging de kraan voor subsidies grotendeels dicht. De groep particulieren kromp en het aantal cursisten dat via het bedrijfsleven binnenkwam groeide enorm. De verhoudingen klapten totaal om. De nadruk kwam bovendien te liggen op omscholing.

Na de crisis kwamen de particulieren terug. Samen met de cursisten uit het bedrijfsleven levert dit groepen op waarin mensen contact met elkaar leggen en netwerken.

Het zorgde er ook voor dat zowel particulieren als zakelijke klanten professionele cursussen en opleidingen konden volgen, direct gericht op ontwikkeling en toepassing.

Affiniteiten

Vanwege het bijzondere begin van LearningTrain is er extra affiniteit met het volgende:

 • Creativiteit
 • Professionele ontwikkeling
 • Gemotiveerde missie om iedereen te voorzien van scholing
 • Zwakkeren & vluchtelingen
 • Vrouwenonderdrukking & vrouwenmishandeling
 • Gelijke rechten voor iedereen, ongeacht geslacht, achtergrond, sexuele voorkeur en andere persoonlijke overtuigingen
 • In de internationale groepen: interesse voor elkaar's achtergrond en cultuur

 

Woord van de oprichter

Toen ik met LearningTrain begon had ik een missie: ik wilde mensen helpen zodat ze een beter leven zouden krijgen, zich nuttig zouden voelen en nieuwe vaardigheden konden ontwikkelen om dat voor elkaar te krijgen. Toen ik begon kwam ik zelf net uit een moeilijke periode in mijn leven. Ik wist niet dat er een nog lastiger periode aan zou breken. Maar het werk gaf me positieve energie en werken met de cursisten gaf me veel plezier.
Mijn doel was om genoeg te verdienen om voor de rest van mijn leven de noodzakelijke dingen te kunnen bekostigen. Ik hoef geen luxe dingen dus mijn wensen zijn bescheiden. Zodra ik dat zou hebben wilde ik gratis les gaan geven. Nou ja... wel met een voorwaarde! Ik wil namelijk heel graag de cursussen en opleidingen gratis aanbieden op de volgende manier: de uren die ik in jou als cursist steek steek jij vervolgens in het helpen van anderen. Je mag daarvoor dan in dierenasiels werken, in bejaardentehuizen, je kunt plantsoenendienst doen of vluchtelingen gaan helpen. Zolang het maar niet 'in je straatje past' en je dus echt iets heel anders doet dan je gewend bent.
Ik ben nog (lang) niet zover om dit te kunnen aanbieden en misschien gaat het ook wel niet lukken, maar het is wel mijn missie om mijn steentje bij te dragen om de wereld een stuk fijner en mooier te maken.

 

 

 

^

contact