Illustrator artwork, vector graphics
adobe cursus amsterdam, gecertificeerde Adobe partner
  • Illustrator artwork, vector graphics
    Neem gerust contact op
  • Contacteer LearningTrain
    Aanbevelingen van blije klanten
  • Photoshop cursus in Amsterdam
    Reviews van cursisten

LearningTrain
klanten reviews & brieven

 

Reviews van voormalige klanten
Fijn om terug te lezen, bedankt!

Hieronder vindt u wat brieven en reviews die binnen zijn gekomen. Het is altijd fijn om opbouwende kritiek te krijgen, of gewoon een blije brief. De meesten willen ook graag als aanbeveling en referentie dienen, zij staan hier dus ook.

Van een paar is hun portret getekend, die staan er dus ook bij.

Aimée Hoen

Amsterdam LearningTrain contact

Illustrator & Photoshop
Diverse cursussen

Ik deed deze cursussen in eerste instantie om erachter te komen of werk in deze richting me zou liggen en omdat het me erg leuk leek en het een aanvulling op mijn opleiding zou zijn.

Mijn werk als docent beeldende kunst en vormgeving beviel minder goed dan ik had gehoopt en ik ben op zoek naar werk dat wel gedeeltelijk aansluit bij mijn opleiding maar toch in een hele andere richting.

Met de vervolgcursus Illustrator en de beginnerscursus Photoshop hoop ik nu toch uitzicht te hebben op een plekje binnen een nieuw werkgebied.

Ik ben echt zeer tevreden over de inhoud van de cursus die ik heb gevolgd. Naar mijn idee wordt de beschikbare tijd zeer nuttig gebruikt tijdens de lessen. Het doornemen van de stof gaat behoorlijk snel. Maar het lesmateriaal is zo ontzettend duidelijk dat je er genoeg aan hebt om alles thuis nog eens door te nemen en vervolgens de huiswerkopdrachten te maken. Mij sprak het tempo wel aan, het gaf me het gevoel dat ik snel en veel leerde.

Ik heb de huiswerkopdrachten steeds met veel plezier gemaakt. Er is veel ruimte voor het gebruik van je eigen creativiteit. Iets wat je aanspoort om nieuwe dingen uit te proberen en zelf oplossingen te bedenken voor problemen die je zo tegenkomt. Hier leer je nog steeds het meeste van.

Ook ben ik zeer te spreken over het feit dat ik steeds zo snel een reactie ontving per email als ik huiswerk toestuurde of iets te vragen had.
Aimée Hoen

Download Aimées brief

Alexandra Calmero - Brand Karma

Contact smartphones telefoon, email

Illustrator cursussen
Eerste & gevorderde cursus

Geachte heer, mevrouw,
Met veel plezier heb ik de lessen Photoshop en Illustrator gevolgd bij Pascaline.

Ik had totaal geen ervaring met deze programma's, maar dankzij de goede uitleg en concrete praktijkgerichte cases, heb ik me dit heel snel eigen gemaakt. Dat heeft veel me veel zelfvertrouwen gegeven als beginnend stylist en ervoor gezorgd dat ik mijn eindexamen aan de Artemis Styling Academie met goed gevolg heb afgerond.

Ik gebruik nu bijna dagelijks Photoshop en Illustrator. Pascaline heeft de rust en de wil om je dingen uit te leggen, zodat je het echt begrijpt.

Zij heeft een groot enthousiasme. Zij weet dit te vertalen naar de individuele behoefte en je uiteindelijk bij de les te houden.

Het cursusmateriaal is van een hoog niveau en goed voorbereid met hele inspirerende beelden en opdrachten. Stap voor stap maak je jezelf de stof eigen. En je wordt gemotiveerd in wat je in korte tijd al kunt bereiken.

Pascaline is een hele goede docente en een prettige persoonlijkheid.

Download Alexandra's brief

Anne de Snoo

routebeschrijving

Illustrator
Eerste & gevorderde cursus

Afgelopen januari/februari heb ik de basiscursus Adobe Illustator gevolgd bij LearningTrain te Amsterdam. Deze lessen werden gegeven door P. van Veen.
Zelf geef ik CAD-lessen (werktekeningen maken, ontwerpen en illustreren op de computer) aan een MBO-modeopleiding. Onze school (ROC) werkte achtereenvolgens met Corel, Canvas en Kaledo (van Lectra) en gaat nu overstappen op Illustrator. Mijn eigen achtergrond is een modeopleiding (Academie van Beeldende kunsten te Rotterdam) en ik heb uiteraard voor alle genoemde cadprogramma's cursussen gevolgd.

Ik moet zeggen dat deze Illustratorcursus veruit de best gestructureerde was. Het lesmateriaal is zeer uitgebreid; begrijpelijk opgeschreven en overzichtelijk ingedeeld.
Ook is handig dat het aantal opdrachten en de lengte naar behoefte toegepast kan worden.

Prettig is het huiswerk, dat je dwingt om echt thuis te oefenen. Gekoppeld hieraan worden de thuis gemaakte opdrachten ook nagekeken en besproken, zodat je weet waar en waarom je ergens bent vastgelopen.

Het tempo in de les was prima, met voldoende aandacht voor individuele problemen.
De opbouw van de stof zit goed en logisch in elkaar en is tevens zo bedacht dat er al vanaf de eerste les een voor de cursist bevredigend resultaat uit kan rollen. Het is tenslotte altijd prettig, als er al direct iets leuks gemaakt kan worden.

De docente is rustig, vriendelijk en duidelijk. Het is zonneklaar dat zij alle ins-andouts van het programma kent en beheerst. Hoewel het hier een eerste cursus Illustrator betrof, en niet een specifieke modecursus, was er voldoende stof en gelegenheid om de opdrachten op een modegerichte manier uit te voeren.

Tot slot: ik heb deze cursus niet alleen met veel plezier gedaan, maar ook zoveel geleerd dat ik na afloop vrijwel meteen aan de slag kon.
Anne de Snoo

Download Anne's brief

Beryl Cameron

Illustrator & Photoshop
Meerdere cursussen

Mijn naam is Beryl Cameron. Ik heb de opleiding Witte Lelie /Textiele werkvormen en kunstgeschiedenis gedaan en ben werkzaam als freelance ontwerpster in de modebranche. Ik ben gestart als brei ontwerpster en ben dit later ,door mogelijkheden binnen Oilily waar ik de brei en sokken kollektie heb ontworpen , andere artikelen gaan ontwerpen zoals dessins voor tassen/schoenen/accessoires etc.

Na jarenlang handmatig schetsen voor modeontwerpen en dessins te hebben vervaardigd merkte ik dat de vraag van de opdrachtgever steeds meer uitging naar het aanleveren in Adobe Illustrator. Ik heb geprobeerd het via zelfstudie (boeken) me eigen te maken, maar merkte dat het me zoveel tijd kostte dat ik toch een cursus zou moeten volgen.

Ik dacht dat ik wel direct met een vervolgcursus zou kunnen beginnen maar volgde op aanraden van mevrouw van Veen van LearningTrain toch de eerste cursus. Daarbij zijn me veel zaken duidelijk geworden. Ik kon al snel mijn eigen werk beter presenteren en bewerken en leerde en passant nog veel handigheidjes die tot op dat moment onbekend waren.

k vervaardig momenteel de ontwerpen voor de werktekeningen van de verschillende modellen in Illustrator en Photoshop. Ik lever deze op schaal aan, voorzien van tekst en opmerkingen. Ik werk nu veel efficienter.

Ik heb de twee cursussen (Adobe Illustrator en Illustrator Gevorderden) als bijzonder prettig ervaren. Het was flink doorwerken en ik had niet gedacht dat ik er zoveel tijd aan kwijt zou zijn. Toch was het tegelijk heel effectief: de opdrachten kon ik namelijk direct in mijn werk kwijt. Ik combineerde op die manier mijn cursus met mijn werk. Een verrassende combinatie die dus ook heel veel tijd opleverde!

Ik kan LearningTrain met een gerust hart aanbevelen. U kunt mij bellen voor meer informatie en ik sta garant voor de kwaliteit van opleiding. Mijn petje af voor de manier van lesgeven, de begeleiding tijdens (en zelfs nog na) de cursus en de inzet waarmee mijn lerares de stof bijbracht. Met veel geduld en een gevoel van humor die ervoor zorgde dat elke les een feest was. Pascaline: bedankt!

Download Beryls brief

Charlotte de With

Illustrator Cursus
Illustrator Gevorderden, training op maat

Charlotte de With Ontwerpster/styliste Eijffinger In 2008 volgde ik bij LearningTrain de cursus Illustrator beginners. Dit deed ik samen met twee collega's. Aangezien ik al wat ervaring had, ben ik eerst langs geweest om samen mijn niveau te bepalen.

Op de KABK in Den Haag heb ik de opleiding Vrije Vormgeving op de afdeling Textiel en Modevormgeving gevolgd. Onderdeel hiervan was een korte cursus Illustrator met als doel dit programma voor het teken van dessins te gaan gebruiken. Dit was slechts een korte introductie van één kant van het programma en toen ik eenmaal als ontwerper aan het werk was, stoorde het mij vooral dat ik overal zoveel tijd mee kwijt was. Als ik het programma beter zou beheersen, zou ik efficiënter en dus sneller kunnen werken. In Amsterdam deed ik de afsluitende test van de beginnerscursus, waaruit P. van Veen direct kon zien dat ik de fijne kneepjes en vele handigheidjes nog niet kende.

De eerste cursus heeft een redelijk hoog niveau en was duidelijk uitgebreider dan de introductie die ik op mijn opleiding had gekregen. Het programma dat we vervolgens volgde, was steeds per thema opgedeeld. In de les liepen we de verschillende onderdelen van het programma door en oefenden dit samen, om vervolgens thuis de bijbehorende opdrachten te maken.

Niet alle onderdelen leken op mijn werkgebied van toepassing, maar hebben wel bijgedragen aan mijn algemene 'vat' op het programma. In mijn dagelijks werk maak ik vooral creatief gebruik van het programma. Ik werk dessins uit en kan deze in Illustrator secuur overtrekken en tot op de millimeter op rapport zetten, in een paar kleine handelingen. Kleine tekening kunnen zo groot worden opgeblazen als nodig, zonder extra bewerkingen of verbeteringen. Teksten en tekeningen zijn scherp voor drukwerk. Als het nodig is kan het programma zelfs gebruikt worden voor het aanleveren van bijvoorbeeld de opmaak van een folder.

Een belangrijk onderdeel van het programma vind ik tekenen met het pen gereedschap. Zelf had ik dit al redelijk onder de knie, maar mijn collega's merkten dat ze hier veel meer op moesten oefenen dan op de andere onderdelen. En ook hierin is me vanaf het begin steeds geleerd dat je netjes en precies met Illustrator kan werken en dat je dat dus ook moet doen.

Door vanaf het begin voorbeelden van het opbouwen van ontwerpen aan te bieden, hebben we dat overgenomen. Dit scheelt wederom een hoop werk als een ontwerp klaar gemaakt moet worden voor productie.

Wat me vooral beviel, waren de uitgebreide beschrijvingen en opdrachten die we mee naar huis kregen om mee te oefenen. De opdrachten waren steeds zó gemaakt, dat je de aangeboden tools echt moest snappen om het huiswerk te kunnen maken. Hierdoor heb ik soms best veel tijd in mijn huiswerk moeten stoppen. Vooral een 'echte' beginner moet dit niet onderschatten! Het laat duidelijk zien dat P. van Veen het programma en ook haar leerlingen door en door kent. Ze weet precies waar wij tegenaan gaan lopen en legt steeds rustig en duidelijk uit hoe het programma werkt. Ze is pas tevreden als we het écht snappen.

De lessen op papier zijn nog steeds een naslagwerk dat ik veel liever gebruik dan door Adobe zelf uitgegeven instructie boeken.

Download Charlottes brief

Cynthia Wiemers

Amsterdam LearningTrain contact

Illustrator
Eerste en Gevorderden cursussen

Ik heb twee modeopleidingen gevolgd aan het Amsterdam Fashion Institute, International Fashion Management en Design & Styling. Beide heb ik twee jaar gevolgd en om persoonlijke redenen niet afgerond. Het was wel mijn doel om in de mode te werken, ondanks dat ik geen diploma had, dus ben ik aan de slag gegaan als assistent modestyliste en ben doorgegroeid naar de functie van mode-stylist.

Zomer 2009 raakte ik werkloos i.v.m. faillisement van mijn voormalige werkgever, een private label bedrijf. Ik kwam in de ww terecht en ontdekte tijdens het solliciteren dat bij alle functies waar ik op kon solliciteren er vraag was naar goede kennis van Adobe Illustrator. Na informeren bij het CWI/UWV en wat zoeken op internet kwam ik er achter, dat ik een basiscursus Illustrator vergoed kon krijgen door het CWI/UWV bij Learningtrain.

In het verleden maakte ik mijn tekeningen en presentaties in Adobe Photoshop, maar ik kwam er na de eerste les al achter dat Illustrator veel meer mogelijkheden bood. Sinds eind vorig jaar ben ik weer aan het werk als mode-styliste in dienst van een Turks kleding productiebedrijf met monster-atelier bij een Nederlandse vestiging, genaamd Ciragan. Ik werk in deze functie nu dagelijks met Adobe Illustrator. Ik werk nooit meer met Adobe Photoshop, zoals ik voorheen deed.

In Illustrator maak ik technische tekeningen van modellen die ik heb ontworpen, offerte tekeningen voor klanten (bijv. C&A en Cars) en ontwikkel ik artwork voor geplaatste prints. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik zonder de cursus niet zo snel en in zo'n korte tijd vooruit zou zijn gegaan met het leren werken met Illustrator.

Daarnaast, heb ik de manier van lesgeven door Pascaline als zeer prettig, duidelijk, open en sociaal ervaren. Er was altijd ruimte voor vragen en discussie en de manier van communiceren was in mijn opinie erg helder.

Verder was het huiswerk naar mijn mening motiverend en zette je aan het denken. De documentatie die ik kreeg voor de les en het huiswerk, was duidelijk en inspirerend. Het huiswerk werd altijd goed doorgenomen en nabesproken aan het begin van de daarop volgende les. Kort gezegd, ik ben zeer tevreden over de basiscursus Illustrator gegeven door Pascaline. Ik ondervind hier nog steeds de positieve gevolgen van op professioneel, maar ook op persoonlijk vlak.

Download Cynthias brief

Ellen Kroon

Contact smartphones telefoon, email

Illustrator cursussen
Eerste en gevorderde cursus

Ik heb met veel plezier de eerste en vervolgcursus Adobe illustrator bij LearningTrain gevolgd.

Als mode-ontwerster/artworkstylist werk ik al zo,n 18 jaar in de modebranche, mijn opleidingen zijn de modevakschool & vervolg couture jaar, de kunstacademie Utrecht modevormgeving 2 jaar en vervolgens nog 2 jaar Bob Molenaar fashionschool. De afgelopen jaren werkte ik alleen met Adobe photoshop, maar ik wilde heel graag illustrator leren.

Toen het modebedrijf waar ik werkzaam was failliet ging zag ik voor mijzelf een kans dit eindelijk te leren.

De lessen die door Pascaline worden gegeven zijn heel duidelijk, leerzaam en ook leuk om te volgen. Alles wordt erg goed uitgelegd en het lesmateriaal waar je thuis mee aan de slag moet, is makkelijk om mee te werken.

Omdat er met het programma illustrator veel mogelijk is,wordt mijn werk ook creatiever. Ik ben bovendien in staat om sneller te werken waardoor het maken van de ontwerpen veel productiever is. Er is wel tijd nodig om te oefenen, maar al snel maak je vorderingen.

Ik ben blij met wat ik al geleerd heb, en doe hier echt mijn voordeel mee! Ik kan het iedereen aanraden.

Download Ellens brief

Heleen Vink

routebeschrijving

Illustrator
Eerste en gevorderde cursus

De cursus Adobe Illustrator wordt op een heldere manier met eigen ontwikkelde les materiaal zeer kundig uitgelegd aan de cursist.

Zij neemt je aan de hand mee in de wereld van Illustrator, waar de cursist soms wel eens in dreigt te verdwalen.

Door haar kundigheid én haar les materiaal, wat goed is opgebouwd; stap voor stap, kan zij goed de groep begeleiden en instrueren.

De thuisopdrachten zijn goed te maken, de lessen worden per week naar je toegestuurd, aan de hand daarvan kun je de opdrachten uitwerken.

De cursus heb ik als een verrijking ervaren en geeft mij de basis voor het ontwikkelen van lessen voor de studenten van het Middelbaar Beroepsonderwijs Mode, omdat Adobe Illustrator zo een belangrijk ontwerpprogramma is geworden in de Mode.

Het uitgewerkte lesmateriaal blijft voor mij een belangrijke handleiding, daar kan ik steeds naar terugkoppelen; mijn Illustrator-bijbel. U kunt mij ten alle tijden bellen, voor vragen ed.

Download Heleens brief

Jennefer Kempenaar

Amsterdam LearningTrain contact

Illustrator & Photoshop
Eerste en Gevorderden cursussen

Ik ben zelf freelance Mode Stylist, en ik wou mijzelf graag ontplooien om meer opdrachten te krijgen op het gebied van styling.

Tegenwoordig is het een vereiste om de creatieve computer programma's goed te kunnen beheersen. Programma zoals oa. Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, canvas etc.

Ik zag er erg tegenop om mijn tijd te steken in een computer cursus. Maar uiteindelijk ben ik blij dat ik dat wel heb gedaan. Via via is ben ik bij Pascaline terecht gekomen, oprichtster van LearningTrain. Bij Pascaline heb ik verschillende creatieve computer cursussen doorlopen.

Pascaline heeft op mij, een positieve zachtaardige indruk gemaakt. Ze is zeer creatief en geeft op een relaxte manier les. En was altijd wel weer een verassing welk lesmateriaal ik zou krijgen.

Het lesmateriaal van LearningTrain was, creatief, adequaat en vakkundig in elkaar gezet. En heel makkelijk te leren. Het is duidelijk voor mij dat Pascaline het ook erg leuk vind om te doen. Ik heb er veel van geleerd en ik zal mijn nieuwe computer vaardigheden absoluut gaan gebruiken in mijn werk.

Ook voor in de toekomst zijn er nog absoluut andere interessante programma's dat ik bij LearningTrain zal gaan volgen. Mocht u nog meer willen weten. Dan mag u altijd contact met mij opnemen.

Download Jennefers brief

Kelly de Winter

Contact smartphones telefoon, email

Illustrator cursussen
Eerste en gevorderde cursus

Na mijn Studie Design & Styling – AMFI besefte ik dat ik Illustrator niet genoeg beheerste. Ik had er tijdens mijn studie wel mee gewerkt, maar er werd niet genoeg aandacht aan besteed. Ik kreeg hele leuke stages, maar helaas werd er nog met de hand getekend.

De ervaring ontbrak dus, ik moest en zou Illustrator helemaal beheersen voor mijn toekomstige baan als Junior Stlyliste.

De cursus is super en ik sta er van te kijken wat ik nu allemaal kan. Vooral de eerste cursus vond ik behoorlijk pittig. Ik dacht dat ik wel een beetje al bekend was met het programma!? Maar wat zijn er veel mogelijkheden! Ik werd helemaal enthousiast door de eigen gemaakte brushes. Hiermee kan ik ritsen, stiksels en van alles en nog wat mee maken. Ook het gemak van printjes omkleuren en print rapporten maken is super. Tja eigenlijk te veel om op te noemen.

Het lesmateriaal van de cursus is ontzettend uitgebreid. Het was best veel, maar met inspirerend lesmateriaal. Het lesmateriaal is met humor geschreven en dat maakt het extra leuk.

Daarnaast heeft Pascaline veel geduld. Ook kan ze heel duidelijk ( to the point) uitleggen. Trouwens ik vind het ongelofelijk, dat pascaline elke functie en icoontje qua naam en functie van alle kanten weet te benoemen en uit te leggen. Wat weet zij veel en wat heeft ze een passie voor haar vak!

Kortom: Ik vind het lesmateriaal en de lessen opbouwend, inspirerend en gezellig en een aanrader voor o.a stylistes.

Download Kellys brief

Leta Mokrski & Shimara

routebeschrijving

Illustrator & Photoshop
Eerste en gevorderde cursus

Heel intensive cursus. Pasqual stad altijd te word voor vragen ov problemen tijdens het huiswerk.

Leta Mokrski

Download Leta's brief

Illustrator cursussen

Ik heb de lessen door pascaline als erg fijn ervaren. De lessen zijn altijd duidelijk, het is wel veel huiswerk maar daardoor leer je veel.

Ook het persoonlijke contact vond ik erg fijn. Ik heb hele leuke cursussen gevolgd en hoop dat er nog een illustrator expert komt. Of iets betreft lay out..

Pascaline, harstikke bedankt!

Download Shimaras brief

Martijn Fernandez Cordoba

Amsterdam LearningTrain contact

Illustrator & Flash (Adobe Animate)
Diverse cursussen

Mijn naam is Martijn Fernandez Cordoba, Flash animator en grafisch ontwerper. Ik werk alleen en in teamverband voor middelgrote en grote reclame- en designbureau's waarbij ik in elke fase tussen ontwerp en daadwerkelijke oplevering van het project inzetbaar ben.

Sinds 2004 specialiseer ik me in het ontwerpen en ontwikkelen van websites op maat waarbij ik gebruik maak van HTML, CSS, Javascript en Flash. Ik ontwerp tevens visitekaartjes, flyers, folders, banners, logo's en animaties waarbij ik gebruik maak van Adobe Illustrator, Photoshop en ImageReady, Dreamweaver en Flash. U kunt hierbij denken aan de volgende opdrachtgevers. Media Catalyst, Sony Ericson, PlayNow, Ochio, Vanilia, Jan, Studio Dok, Brandnew Design, Sony Ericson.

Ik heb bij LearningTrain de basis gelegd voor mijn huidige werkzaamheden. Ik heb een cursus Flash en Illustrator gevolgd waarbij mij werd bijgebracht hoe ik een efficiënte werkmethode kon ontwikkelen die mij zou helpen bij een professionele workflowopzet.

Deze stelt me nog dagelijks in staat om tijdens ontwikkelingsprocessen op hoog niveau met anderen te kunnen communiceren over wat voor de verschillende trajecten en fases nodig is.

De cursus was zeer leerzaam en duidelijk geschreven. Door de goede lesmethode, duidelijke taal en overzichtelijkheid in het lesmateriaal heb ik nog steeds veel baat bij de tijdens de cursus aangeleerde methodiek.

Ik had niet verwacht dat de cursus zo diep in zou gaan op de materie maar ondanks het feit dat ik dacht niet alles nodig te hebben merk ik dat ik in de praktijk eigenlijk alles wat behandeld is dankbaar inzet.

Ondanks het feit dat mijn kennis in de loop der jaren natuurlijk is uitgebreid gebruik ik nog steeds de tijdens de cursussen aangeleerde methodiek. Deze is voor mij erg belangrijk geweest bij het samenwerken met diverse grafisch ontwerpbureau's. Bovendien biedt hij me de mogelijkheid mijn tijd efficiënt te gebruiken: de slimme tips over hoe je het beste bepaalde handelingen kunt uitvoeren gebruik ik nog dagelijks.

Ik dien graag als referentie voor LearningTrain en u kunt me dan ook bellen of mailen voor meer informatie.

Download Martijns brief

Monique Agerbeek

Contact smartphones telefoon, email

Illustrator & Photoshop cursussen
Eerste en gevorderde cursussen

Beste Pascaline

Ik was iemand van de 'Old School': tekenen deden we met de hand. In mijn carriere als zelfstandig modeontwerper en ondernemer ging dat heel goed. But times they are changing en ik moest wel aan de computer.

Ik heb bij jou de hele serie gevolgd, en er ging een wereld voor me open!

Het maken van de technische tekeningen voor de modecollecties en het ontwerpen van de dessins is nu veel handiger. Ik kan nu bovendien op een moderne, professionele manier mijn werk laten zien.

Ik heb de laatste jaren ook al heel wat staigaires mogen begeleiden, en los van de technische naaikennis of materiaalkennis is hun niveau van Illustrator en Photoshop echt bedroevend. Ik heb mijn laatste stagiares dus naar jou toe gestuurd en ik moet zeggen: het is echt geweldig hoe je je studenten aflevert. Ze kunnen echt alles: visualiseren; 3 -D , presentaties, omkleuringen van dessins/ruiten, etc. etc.

Ik wil een ieder bedrijf in de mode, design, interieur of architectuur adiviseren een nieuwe werknemer/ stagiaire een opleiding bij LearningTrain te laten volgen. Ik ben blij dat er een opleiding is die de gaten vult van de huidige Mode opleidingen inzake visualisatie van designs. Dat werkt wel zo prettig...

Download Moniques brief

Noelia Piedra

routebeschrijving

Illustrator & Photoshop
Eerste en gevorderde cursus

Last winter I followed the class Adobe Illustrator for beginners. This was the first time I was in contact with the program.

The course helped me a lot on my daily work. I have already worked about 8 years as a Product developer/ Product merchandiser at several fashion companies such as Mango, Secon group and Mexx, and even though I was always working with sketches I could not create them myself or modify them.

During the weeks that the course took I learned to use Adobe from zero. Currently I am able to draw sketches, to color them, design artworks and in general to create several different designs for other purposes. Create your own business card, etc.

From the course I liked that it was not only the fact of going to the lessons but also that I had to prepare homework which gave me the opportunity to really practice the knowledge achieved during the lessons.

Also the reading material was a really good tool since it is really clear and easy to follow point by point.

On top of that it was really good to know that if I had problems with Illustrator during homework or even now after finalizing the course, I can always call Pascaline and she has always a solution to help me.

During the course, Pascaline demonstrated enthusiasm on her presentations and professionalism on her work. She shows interest for her pupils during and after class hours. I surely would recommend her.

Download Noelias brief

Priscilla Aldana

Amsterdam LearningTrain contact

Illustrator cursus
Eerste cursus

Mijn naam in Priscilla Aldana. Ik zit al heel mijn leven in het modewereldje.

Na mijn MAVO opleiding ben ik naar de modevakschool gegaan in Den Haag. Na het 4de jaar ben ik afgestudeerd, maar ik kreeg er geen genoeg van. Daarom besloot ik om verder te gaan en modevormgeving te studeren op de kunstacademie Willem de Kooning te Rotterdam.

Ik ben toen begonnen met werken in winkels en modeshows. Alles wat op mijn pad kwam heb ik aangenomen. Zo heb ik gewerkt als Visual Merchandiser voor The Sting en Cool Cat en ik heb ook de kleding voor Les Misérables, The Musical gemaakt.

Maar toch ging het kriebelen: ik moest mijn ei kwijt in grafisch ontwerpen. Ik vond het zo leuk om met Illustrator en Photoshop te werken. Maar ik had daar nog te weinig ervaring in dus besloot ik om naast mijn fulltime werk een cursus te volgen voor Illustrator.

Na veel opgezocht te hebben op internet ben ik bij LearningTrain terrecht gekomen. Toen ik de site had gezien mailde ik gelijk om in te schrijven en ik vond het heel prettig dat ik al snel terug gebeld werd voor een afspraak.

Al heel snel mocht ik beginnen met de cursus en ik moet zeggen dat ik tijdens deze cursus sneller en gemakkelijker alle lessen oppikte dan op school. Tijdens de gehele cursus was duidelijk aangegeven wat we per les gingen leren. Het was wel aan jou om thuis te oefenen maar ik ben zo gedreven en enthousiast geweest dat ik iedere dag wel iets ging ontwerpen met Illustrator waarbij ik mijn les materiaal erbij gebruikte.

1 Jaar na de laatste cursus ben ik met mijn eigen bedrijfje begonnen. Alles heb ik met combinatie van Illustrator en Photoshop gemaakt. Alle prints op de t-shirts ontwerp ik zelf en alle elementen van de website zijn met Illustrator en Photoshop gemaakt. Met trots heb ik deze website gelijk laten zien aan mijn docente Pascaline van LearningTrain, want zonder deze cursus te hebben gedaan had ik dit nooit kunnen bereiken.

Ik ben nog maar beginnende maar ik heb het volste vertrouwen dat ik veel plezier ga beleven met Illustrator en Photoshop. Ik heb momenteel veel opdrachten zoals het ontwerpen van prints voor voetbalclub, flyer ontwerpen voor een kinderevenement en ook wel veel schilderwerk.

Het leuke is ook dat ik nog contact heb met Pascaline. Zij heeft een andere kijk op mijn werk en ik neem haar opbouwende kritiek zeker mee om mijn werk te verbeteren.

Download Priscillas brief

Susan Karsten

Contact smartphones telefoon, email

Illustrator & Photoshop cursussen
Eerste en gevorderde cursussen

Werkervaring: Werkzaam als zzp-er sinds 2007 met o.a. klanten als het Stijlinstituut Amsterdam (voorheen Studio Commandeur), Keecie, Arie Vervelde, Hala Nederland en Sascha de Vrieze. Stijlinstituut Amsterdam; ontwikkelen van modecollecties, assistent art-director.

Voor diverse klanten; ontwerp van website en/of huisstijl en grafische ondersteuning met o.a. Adobe Illustrator, Photoshop, Indesign en iWorks Keynote.

Waardering LearningTrain: Ik ben in 2003 begonnen met het werken met grafische computerprogramma's, naar aanleiding van mijn opleiding, eigen interesses en diverse stages. Toen ik begon aan mijn stage bij het Stijlinstituut Amsterdam besefte ik dat ik meer kennis nodig had m.b.t. grafische programma's.

Ik ben toen bij LearningTrain een cursus Illustrator en Photoshop gaan volgen en heb dit meteen in de praktijk kunnen brengen bij mijn stage en opleiding.

LearningTrain is voor mij een mooie start geweest in de creatieve wereld en voor het ontplooien van mijn talent. Met deze bewuste programma's ontwerp ik inmiddels alles, van modetekeningen, dessins en kleurkaarten tot huisstijlen en websites.

Zonder de cursus van de zeer ervaren Pascaline had ik mijn collegae en klanten niet dusdanig goed kunnen ondersteunen.

Naast het uitgebreide lesmateriaal verteld Pascaline veel over handige tools, sneltoetsen en weetjes die in de praktijk erg goed toepasbaar zijn.

Download Susans brief

Zeyda Broers

routebeschrijving

Illustrator
Eerste cursus

My name is Zeyda Broers and my company Zebra Fashion Solutions is located in The Hague in the Netherlands. Since 2004 I am working as an independent fashion professional, giving freelance product development and design service to various international clients.

Before using illustrator I have been creating design sketches and technical drawings by hand and had to repeat the process all over again when there were changes to be done. I have tried other graphic applications and everytime hadto back to handsketches.

After some research I found out that Adobe Illustrator was the most popular and handiest application used in the fashion industry, with a very wide range of possible usage.

After attendeding the basic course at LearningTrain it was very easy to start working with the Illustrator and integrate it to my daily work.. As soon as I nd the time and the chance I wouldbe very happy to follow the advanced course as well, with LearningTrain.

I was very happy with the teaching style of Mrs. van Veen, as well as the content and the speed/progress of the lessons.

To have a good basis knowledge on the application, the basic course would be very helpful to anyone.

Mrs. van Veen is a dedicated teacher, with a lot of experience. I would recommend LearningTrain to any company wanting to be trained on how to use Adobe Illustrator.

Please feel free to contact me if you would like to have more information.

Download Zeydas brief

 

 

 

^

contact